Primele formații anunțate la Top T Buzău 2019, află mai multe detalii despre festival!

Sursa: Top T Buzău facebook

Dacă se termină vara nu înseamnă că se termină și festivalurile! Toamna aceasta ne vedem la Top T Buzău 2019 – la două Top T chiar.

Vom avea două festivaluri anul acesta la Buzău, după cum urmează:

  • 22-23 noiembrie la Luna Events (Casa Tineretului) – BLUZĂU, ediția cu nr. 23
  • 20-21 decembrie la Cafeneaua Artiștilor – top t – festivalul rezistenței rock, ediția cu nr. 32

Așadar, din 3 zile programate inițial pentru ambele festivaluri, vom avea 4 zile, adică mai multa muzică. Vor fi 6 trupe la Bluzău si 8 trupe la Top T. În urma acestei modificări reluăm apelul către artiști, impresari, jurnaliști, sponsori, colaboratori, de a ne trimite orice ofertă la toleainaction@gmail.com

PRIMUL NUME CONFIRMAT PENTRU TOP T 2019!
Încercăm să ne ținem promisiunea de a vă oferi trupe „proaspete” care nu au evoluat pe scena Top T și trupe pe care nu le-am mai văzut de ani buni în festivalul nostru.
Prima trupă pe care avem onoarea să o introducem este MOON MUSEUM. 
Moon Museum este un proiect înființat de Oigăn – Eugen Nuțescu (Kumm, Robin and The Backstabbers) căruia i s-au alăturat, în timp, Ami Crișan și Mihai Grama la voce, mai apoi Andrei Robin Proca, Vladimir Proca (ambii membrii Robin and the Backstabbers) şi Dan Georgescu (Almadeer, Byron).

„Problema absenței se pune în absența problemei…”

Ridicați paharul că ne așteaptă o palincă alături de a doua trupă confirmată, RIOT MONK!

O formație tânără și plină de energie, Riot Monk s-a format în 2014, și, asemenea unei beri de calitate, a stat la maturat până a fost pregătită să vadă lumina rampei. În 2016, când au ieșit pe piață cu primul album, publicul a apreciat stilul lor fresh, sound-ul lor aparte, după care îi putem distinge în oceanul metalului alternativ. Scopul lor declarant e să readucă în actualitate grunge-ul anilor ’90, într-o abordare modernă. Inspirați de Peral Jam, Staind, Soundgarden, Pantera, Metallica, Nirvana, Lynyrd Skynyrd, și Godsmack, băieții și-au făcut un nume, devenind încă din 2016 vicecampioni GBOB România.
La începutul anului 2018 lansat formația a lansat single-ul „Orișicui”, iar in 2019 a fost lansat „Be Pălincă”.

Biletele se vor pune în vânzare curând, exclusiv prin AmBilet.ro.

Ediția de anul trecut, ținută tot în Cafeneaua Artiștilor, a Top T Buzău a găzduit formații precum Coma, Crossing Eternity, Timpuri Noi, Robin And The Backstabbers, Noru Negru sau Untold Faith.

Top T este cel mai vechi festival de muzică rock din România având 30 de ediții între anii 1983 și 2017. De-a lungul anilor festivalul a găzduit pe scenă cei mai importanți artiști români de gen și a constituit o rampă de lansare pentru multe nume devenite importante ale muzicii rock din România. În același timp, Top T a oferit spațiu pentru formații din Bulgaria, Ungaria, Austria, Grecia, Polonia, Franța, SUA, Suedia.

Top T a fost în 1996 primul festival de rock din România înregistrat live pe casetă audio, a fost primul festival rock transmis integral la televiziune în anii ’90 la Storm TV și la TVR 2, apoi în anii 2000 a fost transmis integral online în timp real. În 2017 Top T devine primul festival de gen căruia i se dedica o carte, lansată în aprilie în Buzău și București. Anul 2017 a adus și transpunerea digitală a edițiilor din 1989 și începând cu 1994, distribuirea filmărilor pe Youtube aducând zeci de mii de vizualizări și o revigorare a imaginii festivalului.

Inițiat în 1995 de un grup de inimoși iubitori de muzică din Buzău împreună cu omul de cultură Florian Pittiș, festivalul Bluzău a fost un reper în elita manifestărilor de gen care promovează valorile autentice, creațiile originale și prestațiile „live”.

Prin caracterul său cosmopolit și internațional, Bluzău a găzduit în cele 21 de ediții artiști și formații de frunte din România, dar și nume din Republica Moldova, Franța, Germania, Canada, Statele Unite ale Americii, Serbia, Israel, Bulgaria, Ungaria.

Sursă text italic: buzaucityreport.ro

Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*