Primul album de studio Winger în aproape un deceniu este aproape gata

Winger band promo 2021
Winger band promo 2021

Cel de-al șaptelea album de studio al trupei Winger este în prezent mixat, pentru a fi lansat în 2023. Solistul Kip Winger, a distribuit o fotografie cu el și cu un inginer de mixaj în studio și a inclus următorul mesaj: „Mixing #WingerVII!”

Următorul LP al trupei Winger va fi continuarea albumului Better Days Comin din 2014.

În decembrie 2020, chitaristul Winger, Reb Beach a declarat că el și Kip „au scris aproximativ șapte melodii pentru noul album. Sună grozav”, a spus el. „Este specific Winger — riffuri grele cu voci mari. Cântece foarte atrăgătoare și lucruri foarte grele — foarte progresive.”

Cu o lună mai devreme, Beach a spus că el și Kip au pus laolaltă idei pentru 11 piese pentru următorul album. Dar că Kip „a aruncat șase dintre ele, spunând că acest album trebuie să fie ca Boston în care fiecare melodie este memorabilă. Și vrea doar să fie progresive și ca nimic din ce a mai auzit înainte”, a spus el. „I-am adus aceste riff-uri care sunt doar riff-uri rock directe și el a spus: „Știu deja care vor fi următoarele trei acorduri după ce ascult primele trei acorduri”.

„Vrem ceva care să fie fredonabil, dar cu riff-uri grozave, grele și progresive – un fel de Karma din 2009”, a explicat Reb. „Asta urmărim.”

În primăvara lui 2020, Winger a invitat artiști, prieteni și fani – inclusiv Alice Cooper și membrii Scorpions, Steelheart și Warrant – să cânte împreună  Better Days Comin’, piesa de titlu a celui de-al șaselea album de studio al trupei. Un videoclip oficial pentru noua versiune a cântecului a fost lansat la sfârșitul lunii aprilie.

Winger s-a format la sfârșitul anilor 1980 și a avut un succes imediat cu lansarea sa auto-intitulată din 1988. Albumul a dat naștere single-urilor de succes Seventeen și Headed For A Heartbreak și a obținut statutul de vânzări de platină. Winger a rămas și în topul Billboard 200 timp de peste 60 de săptămâni, unde a atins vârful pe locul 21. Următorul lor album, In The Heart Of The Young, a obținut și statutul de platină datorită single-urilor Can’t Get Enuff și Miles Away. Schimbarea climatului muzical de la mijlocul anilor ’90, combinată cu ridicolul neprovocat din popularul show Beavis And Butt-Head de la MTV, a determinat trupa să intre în pauza în 1994. În 2001, Winger s-a reunit și de atunci nu a mai privit înapoi. Kip a câștigat și o nominalizare la Grammy în 2016 pentru albumul clasic C.F. Kip Winger: Conversations With Nijinsky, înregistrat cu San Francisco Ballet Orchestra.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*