Psychotic Waltz revine cu primul album după 23 de ani

Veteranii metalului progresiv, formația americană Psychotic Waltz, revin în componența originală la pachet cu al cincilea album de studio după o pauză de mai bine de două decenii.

„The God-Shaped Void” se va lansa pe 14 februarie 2020 via InsideOut Music, mixat și masterizat de Jens Bogren (Devin Townsend, Opeth, Fates Warning) la Fascination Street Studios în Suedia. Coperta albumului a fost creată de Travis Smith (Riverside, Katatonia, Nevermore).

Primul single și link-ul de precomandă vor fi disponibile începând cu 13 decembrie în diferite formate: CD, 2LP de 180g vinyl negru și colorat, dar și digital download. De asemenea, tot materialul vechi Psychotic Waltz se va relansa curând via InsideOut Music.

Chitaristul formației, Dan Rock, spune:

În primul rând, dorim să le mulțumim fanilor care ne-au sprijinit de-a lungul anilor. Noul album probabil n-ar fi existat dacă fanii nu ne-ar fi susținut în turneul european de reuniune din 2011-2012. Chiar m-a făcut să mă gândesc cât de mișto ar fi să fac iar muzică nouă în loc să continui să cânt primele patru albume.

Cum toți locuim foarte departe unul de celălalt, mai ales Devon (Graves, voce), a fost un proces mai încet decât dacă am fi fost toți cinci în aceeași cameră ca pe vremuri. Dar vremurile se schimbă, iar internetul ne-a ajutat puțin. În mod normal, eu și Brian (McAlpin, chitară) am scrie părți de chitară acasă, fie singuri, fie împreună. Uneori programam și un beat de tobe de bază pentru Norm (Leggio, tobe) ca să se prinde de ceea ce intenționam, iar unele au rămas în timp ce altele au fost îmbunătățite de skillurile lui superioare.

Nu ne-am grăbit – evident – și am luat fiecare piesă pe rând și am repetat-o și înregistrat-o până ne-a convenit cum se aude. Apoi încărcam trackurile individuale pentru Devon ca să le descarce acasă în studio și să le remixeze și să vadă ce facem fiecare. A adăugat vocea, editat și rearanjat părțile care aveau sens pentru el ca vocalist, iar apoi ni le-a trimis înapoi să vedem și să edităm dacă e nevoie. Am făcut toată pre-producția așa.

Ultimul album Psychotic Waltz, „Bleeding” a fost lansat în 1996.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*