Razboi mediatic intre trupa KUMM si Club A pe tema concertului anulat al formatiei

380 vizualizări

Pe data de 2 octombrie 2013, formatia romaneasca de rock alternativ KUMM urma sa sustina un concert in renumitul venue Club A.

Cu toate acestea, lucrurile nu s-au petrecut conform planului. Evenimentul a fost anulat iar acum s-a iscat un mic scandal care ii are ca protagonisti pe membrii trupei KUMM si pe cei din conducerea clubului.

Imediat dupa anularea concertului, pe pagina oficiala de Facebook a trupei KUMM a aparut urmatorul anunt:

„Ne pare rau pentru cei care si-au pierdut o seara de miercuri venind sa ne asculte in Club A, un club care nu-si onoreaza angajamentele atat fata de trupa cat si fata de public si care in consecinta nu merita sa mai fie frecventat.”,insotit de o fotografie cu un mesaj puternic.

FotoKumm

Fanii dar si reprezentantii scenei locale de rock alternativ au inceput imediat sa comenteze postarea.

KUMM a explicat anularea in urmatorul fel: „Pe scurt, a aparut un nou business in oras: Anunti in concert, vinzi bilete si bauturi, nu respecti angajamentul fata de trupa drept care concertul se anuleaza, returnezi banii de bilete si faci profit din consumatie.”

Acuzatiile la adresa clubului sunt grave, dar acestea au fost sustinute si de ceilalti comentatori, printre care si Dan Amariei, vocalistul formatiei OCS.

Acesta a spus:

„Cel mai probabil, nu kumm nu au mai vrut sa cante ca au venit mai putin de 100 de persoane, ci jmekerasu de patron nu a mai vrut sa le dea banii promisi (ca au venit mai putin d 100 d insi, si nu ii iesea socoteala). corect, kumm?” (Sursa: Facebook)

Discutiile au continuat iar sirul poate fi urmarit AICI.

La ceva timp dupa postarea formatiei, Club A si-a luat dreptul la replica. Reprezentantii clublui au scris pe pagina oficiala de Facebook ca vina nu ar apartine conducerii acestuia, ci formatiei KUMM.

Conducerea clubului sustine ca a existat o intelegere prealabila in care se specifica faptul ca trupa urma sa primeasca o anumita suma de bani cu conditia ca numarul de bilete vandute sa depaseasca 100. Se pare ca acest lucru nu s-a intamplat, la cantare venind 40 de oameni.

Ne cerem scuze celor care ati fost aseara in Club A , pentru concertul trupei Kumm.Prin acest comunicat am dori sa stiti adevarul despre anularea concertului..Intelegerea trupei si conducerea clubului a fost ca ei isi vor primi ”tariful”negociat , indiferent de incasarile de la intrare,dar cu conditia sa se depaseasca numarul de 100 bilete..Concertul a fost anuntat pentru o anumita ora.S-a asteptat pana la ora 00:00,ora la care erau incasate doar 40 de bilete.La acel moment,trupa a hotarat sa nu urce pe scena..sau o va face doar cu conditia sa primeasca suma discutata initial ,fara a tine cont de intelegerea facuta..si anume ca vor primi jumatate din suma ceruta in caz ca vor fi sub 100 de bilete..iar platitorii isi vor primi banii inapoi.concertul anulandu-se de la sine,in aceste conditii..Nu este vina noastra,ca trupa Kumm,nu are suficienti fani pentru a sustine un concert.Noi am pus la dispozitie locatia,restul..tine de notorietatea lor.Oare ce vremuri traim,primesti o suma de bani,nu prestezi niciun serviciu …si ne numim artisti.care iubim fanii.Cu ceva ani in urma,era o mandrie sa urci pe scena Clubului A ,nu se punea problema de onorariu..Acum sunt trupe ,printre care si aceasta trupa Kumm,care doresc sa cante la zece persoane.doar pentru a incasa tariful intreg..nemailuandu-se in seama nici o intelegere initiala.

Ne cerem scuze ,pentru cele intamplate,si speram ca pe viitor,sa nu mai fiti pusi in astfel de situatii..cel putin in Club A.

Conducerea Club A” (Sursa: Facebook)

Nu este datoria noastra sa stabilim de partea cui este dreptatea, dar este pacat ca astfel de conflicte iau nastere pe scena autohtona de rock alternativ.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*