Rebeli credinciosi: muzicieni rock care l-au descoperit pe Dumnezeu

2.243 vizualizări

Relatia muzicienilor rock cu divinitatea nu a fost intotdeauna una usoara.

In timp ce foarte multi artisti sunt atei, altii se declara credinciosi. Mai mult, dintre aceia care la inceput nu aveau o legatura prea stralucita cu Dumnezeu, cativa s-au convertit si au ajuns practicanti ai diferitelor religii.

Sa aruncam o privire asupra acelor rockeri care l-au descoperit pe Dumnezeu si asupra motivatiilor care i-au impins sa aleaga drumul credintei.

Voi ce parere aveti despre acesti muzicieni?

Bob Dylan

Bob Dylan cu palarie

Bob Dylan, nascut Robert Allan Zimmerman a trecut o vreme la crestinism, desi s-a nascut evreu. In acea perioada, obisnuia sa propovaduiasca Evanghelia in timpul concertelor. In 1980 s-a intors la credinta sa originara.

Dave Mustaine

Dave-Mustaine1

Dave Mustaine l-a redescoperit pe Dumnezeu in anul 2002 si o vreme dupa aceea a refuzat sa plece in turneu cu trupe care puteau fi considerate „sataniste”. De atunci, Dave s-a mai imblanzit si a declarat ca a gasit in sfarsit echilibrul intre viata profesionala si cea personala.

Brian ‘Head” Welch

Brian Head Welch

Brian Head Welch a avut o revelatie in 2005, dupa o lunga perioada de excese, si s-a decis sa mearga pe calea crestinismului. Welch ajunsese pe culmile disperarii, consumand Xanax cu alcool, amfetamine si somnifere.

Iata ce spune muzicianul:

„I-am spus lui Iisus: ‘daca esti real, ajuta-ma te rog sa scap de aceasta dependenta teribila’. L-am lasat pe Iisus sa intre in viata mea si de atunci totul s-a schimbat”, a declarat Welch care sustine ca ii datoreaza viata lui Dumnezeu.

Mark Farner

webFARNER 02

Mark Farner a fost frontmanul formatiei Grand Funk Railroad, una dintre cele mai apreciate trupe ale anilor 70. Dupa o lunga perioada de excese de tot felul, Farner si-a dedicat viata lui Dumnezeu si a adoptat un stil de viata mai sanatos.

Lou Gramm

louGramm1Lou Gramm, frontmanul trupei Foreigner, si-a schimbat viata dupa ce a fost diagnosticat cu o tumoare pe creier. Dupa foarte multe analize s-a dovedit ca aceasta era de fapt benigna, dar pana ca medicii sa obtina rezultatul biopsiei, Lou deja avusese de infruntat ideea unei morti teribile. Gramm a parasit Foreigner si si-a devenit crestin practicant.

Cat Stevens
Cat StevensCat Stevens a fost la un pas de moarte in 1976. Muzicianul aproape s-a inecat dar a fost salvat ca prin miracol de un val care l-a adus la tarm. In timp ce se zbatea in ocean, Cat l-a implorat pe Dumnezeu sa-l salveze iar valul a venit chiar dupa rugamintile artistului, povesteste acesta. Muzicianul a devenit musulman practicant si si-a abandonat cariera.

Prince
PrincePrince, cel care odinioara a scris piese cu nume ca „Jack U Off”, „Scarlet Pussy”, „Cream” sau „Do Me, Baby” a devenit in 2011 Martor al lui Iehova si a declarat ca nu s-ar sfii nici de la mersul din usa in usa ca sa propovaduiasca adevarul noii sale confesiuni.

Alice Cooper
Alice-CooperGabrielle-GeiselmanAlice Cooper este un crestin devotat din anul 1980, cand s-a lasat de baut. El crede intr-un Dumnezeu Atotputernic, care nu este doar un „concept” si critica viziunea pe care o au tinerii din ziua de astazi asupra unui Dumnezeu „idee”, spre deosebire de un Dumnezeu „Fiinta”. Tot Alice a declarat si ca nu si-a inselat niciodata sotia, cu care este casatorit de mai bine de 30 de ani.

Nicko McBrain
Nicko-McBrainNicko McBrain este considerat unul dintre cei mai mari tobosari heavy-metal dar chiar daca formatia sa canta piese cu nume ca „The Number of the Beast”, Nicko este un crestin devotat. El considera ca totul face parte din planul Domnului, inclusiv continutul uneori diabolic al versurilor Iron Maiden.

Dan Spitz
Dan SpitzDan Spitz a cantat cu formatia Anthrax in anii 80 si 90 dar si-a pierdut brusc interesul pentru metal. Muzicianul a devenit „evreu mesianic”, adica o confesiune in care se pastreaza credintele evreiesti de baza, dar se recunoaste ca mantuirea nu poate veni decat prin acceptarea lui Iisus.

Ringo Starr
Ringo-Starr2Ringo Starr, fostul tobosar al legendarei formatii Beatles, s-a convertit la crestinism in 2010, la varsta de 70 de ani! Artistul a declarat ca Iisus l-a ajutat sa se lase de fumat si sa pastreze o perspectiva optimista asupra vietii.


1 Comment on Rebeli credinciosi: muzicieni rock care l-au descoperit pe Dumnezeu

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*