Rock si spaima: cei mai infricosatori artisti

934 vizualizări

Unii muzicieni si-au construit cariera in jurul ideii de spaima.

Cu alte cuvinte, ei vor sa isi sperie fanii macar putin, pentru a-i plasa in dispozitia necesara savurarii artei pe care o creeaza.

Mai jos gasiti o lista cu artisti rock care si-au facut din teama o ideologie pe care o onoreaza cu ajutorul costumatiilor sau a jocului scenic.

Care va inspaimanta cel mai tare?

Mortiis

Håvard Ellefsen, solistul trupei norvegiene de dark-metal, nu se sfieste sa arate ca un demon pe scena.

Anna Varney

Vampir, zombie, demon, nu prea stii ce este de fapt Anna Varney, solista proiectului Sopor Aeternus and the Ensemble of Shadows. Cert este ca look-ul tenebros si muzica abisala creeaza un spatiu estetic infricosator.

Mr. Lordi

Toni Putaansuu parea mai fioros la inceput dar dupa castigarea editiei din 2006 a Eurovision-ului natura transgresiva a look-ului sau a fost inghitita de mainstream si transformata in ceva mai degraba comun.

Dani Filth

Vocalistul trupei Cradle Of Filth are un aer foarte diabolic chiar daca departe de scena este un tatic model. Dani si-a creat de-a lungul anilor un look care imbina estetica vampirului cu cea a unui demon.

Dimmu Borgir

Venit de pe bancile „scolii” norvegiene de corpsepaint, Dimmu Borgir a creat o imagine fascinanta care amesteca elemente tribale cu look-ul trademark black metal.

Gaahl

Cine nu stie interviul renumit in care Gaahl, fostul solist al trupei Gorgoroth, il citeaza pe Satana la fiecare pas? Gaahl este destul de infricosator dar a mai renuntat la „obiceiurile proaste” de cand si-a dat seama ca ii place spiritualitatea de tip new-age.

Ghost

Suedezii de la Ghost sunt printre cei mai controversati rockeri contemporani deoarece poarta o costumatie extravaganta cu certe tente de blasfemie. Sunt infricosatori pentru ca pare ca isi iau in serios meseria de propovaduitori ai intunericului.

Marilyn Manson

Era o vreme cand Manson era considerat cel mai inspaimantator om de pe pamant de catre parintii terifiati ai adolescentilor care ii copiau stilul. Acum, de cand a aparut in filme si s-a facut vazut fara machiaj, nu mai este chiar atat de „scary”.

Slipknot

Mastile sinistre isi fac treaba bine si inca mai au rolul de a infricosa, desi efectul nu mai este la fel de puternic ca la inceput.

Chelsea Wolfe

Solista folk-art-metal are un look de vrajitoare misterioasa iar cantecele ei te transpun in alta lume – una intunecata si plina de pericole ciudate.

Varg Vikernes

Zambetul pe care creatorul proiectului Burzum l-a afisat in sala in timpul procesului in care era judecat pentru uciderea lui Euronymous, chitaristul Mayhem, ne-a ramas intiparit in minte si ne face sa ne temem putin de misteriosul norvegian Varg.

Dir En Grey

Daca nu ati vazut videoclipul piesei „Obscure”, nu stiti despre ce vorbim.

Mayhem

Zvonurile spun ca dupa ce Euronymous l-ar fi gasit mort pe solistul trupei Mayhem, „Dead”, ar fi mancat din creierul spulberat al acestuia.

GWAR

Mastile fioroase nu lipsesc de pe figurile muzicienilor si creeaza o atmosfera scenica de cosmar.

Cannibal Corpse

Este suficient sa faci o ascultare a versurilor ca sa te cuprinda un sentiment de teama.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*