Rick Wakeman va lansa un nou album conceptual, A Gallery Of The Imagination

Rick Wakeman
Rick Wakeman

Legendarul pianist Rick Wakeman, de la Yes, va lansa noul album conceptual, A Gallery Of The Imagination, pe 24 februarie 2023, prin Madfish Music.

Ideea inițială pentru A Gallery Of The Imagination provine de la prima profesoară de pian a lui Rick, doamna Symes, cu care a studiat de la vârsta de cinci ani până a ajuns la Royal College of Music. Ea l-a învățat că muzica este ca și cum ai picta imagini. Atunci când te joci, pictezi imagini prin muzică, o lecție importantă pe care Rick nu a uitat-o ​​niciodată.

După ce a scris o gamă largă de muzică nouă, în stiluri diferite, Rick și-a amintit sfaturile iubitului său profesor. A decis să prezinte melodiile noului album ca și cum ar fi imagini într-o galerie. 

Așa cum există multe stiluri diferite într-o galerie de artă, la fel există multe stiluri muzicale diferite în A Gallery Of The Imagination. Conține multe influențe prog, în special în solo-uri. De asemenea, există două părți de pian solo, ce reflectă rădăcinile clasice ale lui Rick demonstrând influențe din perioada romantică. La fel de importantă este vocea puternică și influența melodică, cu opt piese vocale neconvenționale, cu muzica descriptivă distinctivă a lui Rick aranjată cu grijă în jurul versurilor.

Exemple de varietate sunt elementele distractive, dar pline de tristețe din A Day Spent On The Pier. Este o piesă care descrie timpul petrecut la malul mării și evocă amintirile lui Rick. Despre zilele fericite din copilărie petrecute pe dig, în Southsea. Wakeman a scris The Eyes Of A Child gândindu-se la cei treisprezece nepoți, conștient de responsabilitatea de a încerca să repare lumea pentru generațiile următoare, în timp ce Cuban Carnival sărbătorește momentele distractive pe care le-a petrecut în Cuba cu trupa sa, The English Rock Ensemble

Pe măsură ce ascultătorii fac o plimbare muzicală prin „galeria” lui Rick, vor găsi mai mult decât suficient pentru a declanșa imaginația și a crea propriile picturi ale minții, în timp ce ascultă noul album. Fanii pot vedea ce urmează ascultând primul single The Dinner Party, disponibil pe serviciile de streaming.

Wakeman spune: „Una dintre marile mele iubiri este să merg la muzee și galerii de artă. Și să văd tipuri diferite de artă. Așa că m-am gândit, de ce nu o galerie de muzică… Galeria imaginației. Oamenii își pot picta propriile imagini ale minții, la diferitele tipuri de muzică de pe album. Este foarte diversă și pentru mine funcționează foarte bine deoarece conceptul le unește”. „Este un album foarte tactil”, explică Rick. „Mi-ar plăcea să simt că oamenii chiar pot atinge muzica”.

Formația de pe A Gallery Of The Imagination, ca și pentru albumul anterior, The Red Planet, include The English Rock Ensemble. Este vorba despre basistul Lee Pomeroy, chitaristul Dave Colquhoun și bateristul Ash Soan. La voce este Hayley Sanderson, fcelebră pentru activitatea ca solistă la Strictly Come Dancing. Artiștii au înregistrat părțile individuale în propriile studiouri. 

A Gallery Of The Imagination track listing:
01. 
Hidden Depths
02. The Man In The Moon
03. A Mirage In The Clouds
04. The Creek
05. My Moonlight Dream
06. Only When I Cry
07. Cuban Carnival
08. Just A Memory
09. The Dinner Party
10. A Day Spent On The Pier
11. The Visitation
12. The Eyes Of A Child

Rick Wakeman- A Gallery Of The Imagination
Rick Wakeman- A Gallery Of The Imagination


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*