Riverside a lansat cel de-al doilea single pentru promovarea viitorului album

Riverside15

Trupa poloneză de progressive metal Riverside a lansat cel de-al doilea single de pe materialul care urmează să fie lansat pe data de 28 septembrie.

Despre ,,River Down Below”, solistul Mariusz Duda spune că ar fi a patra melodie a formației care conține cuvântul ,,river” în titlu, acesta fiind un element definitoriu al identității trupei. Pentru polonezi, acest cuvânt simbolizează memoria, iar versurile piesei spun povestea unui călător care găsește din întâmplare mormântul unuia dintre cei care nu au reușit să supraviețuiască apocalipsei. Din punct de vedere conceptual, single-ul se integrează perfect în viziunea trupei despre albumul ,,Wasteland”, a cărui temă centrală este explorarea lumilor post-apocaliptice.

Mariusz Duda este de părere că ,,River Down Below” este una dintre cele mai frumoase melodii pe care le-a scris, conținând de asemenea un solo de chitară extraordinar și puternic al lui Maciej Meller, invitat să colaboreze cu trupa pe această piesă.

Nu în ultimul rând, dincolo de aceste referințe mistice, se poate citi durerea pierderii chitaristului Piotr Grudziński, dar piesa transcede această dimensiune, devenind, după spusele solistului, chintesența creației lor muzicale, oferind fanilor o idee despre forța de sugestie a simplității și despre emoțiile profunde pe care noul material discografic le va explora.

„Wasteland” este primul album de studio realizat de trupă fără regretatul chitarist Piotr Grudziński, care a decedat în data de 21 februarie 2016.

Wasteland tracklist:

The Day After
Acid Rain
Vale Of Tears
Guardian Angel
Lament
The Struggle For Survival
River Down Below
Wasteland
The Night Before

 


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*