Rockeri prieteni ai naturii: muzicieni care protejeaza mediul

254 vizualizări

Mediul este o problema importanta pe care foarte multi artisti o neglijeaza.

Cu toate acestea, exista si rockeri „green” care sunt implicati in cauza salvarii naturii si a vietatilor.

Sa aflam ce muzicieni rock au facut un pas in afara sablonului sex, droguri si rock & roll pentru a adopta o atitudine proactiva in ceea ce priveste problemele de mediu.

Incubus

Anul trecut, formatia Incubus a primit premiul „Environmentalist of the Year” in cadrul balului Waterman gazduit de Surf Industry Manufacturers Association. Membrii trupei s-au implicat in lupta pentru pastrarea ecosistemului marin prin intermediul organizatiilor Heal the Bay, Waterkeeper, Surfrider Foundation, Reefcheck, Save the Waves si asa mai departe.

Pear Jam

Formatia de grunge a donat peste 100.000 de dolari unor organizatii preocupate cu schimbarea de clima si doneaza constant bani pentru prezervarea padurilor tropicale. Mai mult, muzicienii nu isi procura decat combustibil ecologic.

Green Day

Formatia americana a facut un parteneriat cu Consiliul National pentru Apararea Resurselor Naturale si este foarte vocala cand vine vorba de exprimarea parerii ca politicile energetice ale lumii ar trebui sa se schimbe.

Radiohead

Frontmanul formatiei Radiohead, Thom Yorke, este un vegan convins si joaca un rol important in campania Friends of the Earth, unde sustine importanta scoaterii unei legi prin care Anglia sa lupte impotriva incalzirii globale.

Jane’s Addiction

Perry Farrell, solistul trupei, este un environmentalist si este pionierul initiativei utilizarii combustibilului alternativ. Mai mult, el a condus o campanie impotriva incalzirii globale Global Cool.

Axl Rose

De curand, vocalistul trupei Guns N’Roses a luat atitudine impotriva crimei comise de angajatii Gradinii Zoologice din Copenhaga. Acestia au macelarit puiul de girafa Marius pentru ca era rezultat de pe urma cosangvinizarii. Mai mult, lesul a fost dat leilor de fata cu zeci de copii sub 10 ani. Axl a postat un comentariu vitriolic pe Twitlonger in care a facut de ras intreaga Danemarca.

Dave Matthews Band

Aceasta formatie s-a aliat cu Reverb si Live Earth pentru a face campanii pro-mediu. Mai mult, nighliner-ul lor functioneaza exclusiv cu combustibil eco iar rutele pe care circula artistii sunt prietenoase cu mediul.

Panic! At the Disco

PATD are o politica deosebita. Cate un dolar de pe fiecare bilet cumparat de catre fani merge spre organizatiile ecologice. Astfel, formatia isi doreste sa protejeze mediul.

Red Hot Chili Peppers

Baietii fac parte din numeroase oranizatii eco. Intre acestea se numara prestigioasa Greenpeace, Sea Shepherd Conservation Society, Live Earth, Surfrider Foundation si altele. RHCP este o fana declarata a vietii bio.

Fall Out Boy

Membrii trupei sustin activ cauza mediului si au dovedit acest lucru printr-un concert sustinut in 2008 in Antarctica. Cantarea a fost dedicata prezervarii pinguinilor.

Linkin Park

Alaturi de Greenpeace sunt si rockerii alternativi de la Linkin Park, niste suporteri ardenti ai organizatiei.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*