România din nou pe podium la Wacken Metal Battle

1.164 vizualizări

Comunicat de presa Wacken Metal Battle Romania:

Formaţia bucureşteană An Theos s-a clasat pe locul 3 în finala internaţională a concursului Wacken Metal Battle desfăşurată în 1 şi 2 august în cadrul celui mai mare festival de metal din lume – Wacken Open Air (Gemrania). Este pentru a treia oară când ţara noastră urcă pe podium – în cei 9 ani de participare neîntreruptă.

28 de trupe de pe întreg mapamondul au concurat în cadrul finalei, în faţa unui juriu compus din 40 de specialişti din domeniu. În urma jurizării formaţia bucureşteană a obţinut premiul III (3000 euro plus echipamente muzicale).

An Theos este o trupă de epic-folk metal fondată în 2010. Piesele sunt în limba română și sunt bazate pe tradițiile autentice din istoria României. Playlistul trupei este compus dintr-o varietate de piese metal, majoritatea regăsindu-se pe cele doua LP-uri lansate de aceasta: “Seminția Dacă” (2016) și “Spre Cer” (2017). Până în prezent, trupa a acumulat o experiență vastă, nu doar în arta de a cânta live, ci și în organizarea unui spectacol deosebit. 

România a mai urcat pe podiumul prestigioasei competiţii în 2014 atunci când formaţia băimăreană Dirty Shirt a obţinut locul 2 şi anul trecut, atunci când sibienii de la E-an-na s-au clasat tot pe poziţia secundă.

“2019 este anul în care România nu va mai participa în concurs – din cauza sistemului de rotaţie  impus de organizatori, urmând să revinim în competiţie în 2020. Însă, pentru a marca cei zece ani de Wacken Metal Battle România, anul viitor vom organiza un turneu naţional cu o parte din trupele care ne-au reprezentat ţara în finala din Germania” a declarat Laurenţiu Străuţ, promoter Wacken Metal Battle Romania.

Clasamentul final a fost:
Locul 1: Die for Sorrow (China)
Locul 2: Motanka (Ucraina)
Locul 3: An Theos (ROMÂNIA)
Locul 4: Xenoblight (Danemarca)
Locul 5: Chugger (Suedia)


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*