Soulfly îl recrutează pe chitaristul Mike DeLeon

Soulfly with Mike DeLeon jan 2023
Soulfly with Mike DeLeon jan 2023

Soulfly l-au recrutat pe Mike DeLeon de la Philip H. Anselmo & The Illegals ca noul lor chitarist. Trupa lui Max Cavalera a anunțat rectutarea lui DeLeon într-o postare pe rețelele sociale pe 5 ianuarie 2023. Soulfly a distribuit o fotografie a lui Max și a toboșarului Zyon Cavalera împreună cu Mike și a inclus următoarea descriere: „Bine ați venit Mike DeLeon, în tribul Soulfly!”

Înainte de a se alătura trupei Soulfly, DeLeon a fost membru al trupei solo a cântărețului Pantera, Philip H. Anselmo & The Illegals, căreia i s-a alăturat în 2015 ca înlocuitor al lui Marzi Montazeri. Mai recent, Mike l-a înlocuit pe Zakk Wylde la prima repetiție pentru spectacolele Pantera din toamna anului 2022.

În august 2021, Soulfly s-a despărțit de chitaristul Marc Rizzo din cauza diferențelor personale. Dino Cazares de la Fear Factory a cântat la chitară pentru Soulfly în cea mai recentă serie de spectacole ale trupei.

Soulfly va începe un turneu masiv în SUA la sfârșitul acestei luni. Turneul cuprinde 57 de date se va desfășura de la sfârșitul lunii ianuarie până la începutul lunii aprilie. În deschidere vor cânta Bodybox (death metal), Half Heard Voices (progressive metal),  Drift (industrial metal) și Skinflint.

Soulfly continuă să efectueze turnee pentru a promova cel de-al doisprezecelea album, Totem, lansat în august prin Nuclear Blast. Continuarea albumului Ritual (2018) a fost înregistrată la Platinum Underground de John Aquilino, Arthur Rizk, și John Powers. Produs de Max alături de Arthur Rizk, LP-ul are ca invitați pe John Powers (Eternal Champion), Chris Ulsh (Power Trip) și John Tardy (Obituary). Rizk a înregistrat, de asemenea, chitară principală. Artwork-ul pentru album a fost creat de James Bousema.

În august anul trecut, Max a vorbit despre cum a fost să faci un album Soulfly fără Rizzo, care a fost în trupă timp de 17 ani înainte de a părăsi grupul. El a spus: „De câte ori se întâmplă așa ceva, este o oportunitate de a face ceva diferit, de a aduce sânge nou. În special cu Soulfly, a existat întotdeauna acel tip de motto de a schimba oamenii din când în când.

„Îmi place că discul a avut un pic de luptă legat de el. Acestea sunt unele dintre cele mai bune discuri ale mele – cele care n-au fost ușor de scos. Are dramatism în el”, a continuat el. „Și Totem este plin de dramă. Toată chestia cu Rizzo a fost propria sa telenovelă. Așa că am văzut asta ca pe o oportunitate de a face câteva lucruri. Și am profitat de ocazie, cât am putut, punându-l pe Dino să cânte live cu noi”.

„A fost incredibil. Și apoi, pe disc, am avut ocazia să lucrez cu băieții de la Eternal Champion. Despre care pot spune că sunt un mare fan. Ei aduc un fel de atmosfera old school heavy metal solo-urilor – Arthur și John Powers. Și îmi place; am fost total de acord. Suna diferit, proaspăt, nou și incitant. Lucrurile cu Rizzo au fost mereu aceleași – multe din chestii suna la fel – dar acesta este nou, diferit și incitant. Și m-am simțit al naibii de grozav când lucram la melodii și auzeam solo-urile venind, a fost diferit și incitant.”

„Așa că a fost o mică luptă din cauza întregii chestii cu Rizzo și asta a funcționat într-un fel în favoarea discului, cred”, a adăugat Max. „Pentru că nu vrei să te cerți cu mine, omule. Nu vrei. Dacă te pui cu mine, da, există consecințe. Eu devin războinic și mă enervez și ce iese din asta e al dracului de bun. Vorbind din punct de vedere muzical. Deci discul are un pic de furie, un pic de foc.”


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*