Stefan Olsdal de la Placebo apara drepturile homosexualilor

318 vizualizări

Stefan Olsdal, chitaristul/basistul formatiei PLACEBO este un inflacarat sustinator al drepturilor omului.

O dovedeste ultima postare de pe Facebook-ul celebrei formatii de rock alternativ.

Stefan aduce in atentia fanilor grupului crimele care se petrec in Camerun avandu-i ca victime pe homosexuali.

El ii roaga pe admiratorii trupei sa semneze o petitie numita „All Out”, prin care i se cere presedintelui Camerunului, Paul Biya sa scoata legea care prevede ca homosexualitatea este ilegala, sa elibereze din inchisoare oamenii incarcerati din cauza orientarii lor sexuale si sa opreasca atacurile impotriva gayilor.

Rugamintea lui Stefan vine pe fondul uciderii lui Eric Lembembe, un important sustinator camerunez al drepturilor homosexualilor. Barbatul a fost batut atat de tare incat ucigasii i-au frant gatul, i-au strivit picioarele si i-au ars chipul cu un fier incins.

„Puteti sa va adaugati numele pentru a crea genul de revolta mondiala prin care sa ne asiguram ca Presedintele Biya se sesizeaza si ia atitudine impotriva atacurilor mafiei si a atmosferei de teama din Camerun? Chiar acum, orice nume poate schimba ceva. Va rog semnati petitia!”, scrie Stefan pe Facebook.

Vezi petitia AICI.

Placebo si-a lansat pe 16 septembrie noul album „Loud Like Love” care, pana acum, este unul dintre cele mai de succes discuri ale lui 2013.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*