Studiu: Sexul si drogurile, mai interesante decat rock’n’roll-ul

511 vizualizări

MSN a realizat un sondaj de opinie in randul participantilor la festivaluri de muzica. 2000 de oameni au fost chestionati cu privire la obiceiurile pe care le adopta atunci cand iau parte la astfel de evenimente.

„Descoperirile” sondajului indica faptul ca oamenii de la festuri sunt mai interesati de sex si droguri decat de rock’n’roll. 25% dintre respondenti au marturisit ca s-au culcat cu un necunoscut in timpul evenimentului, iar 21% au declarat ca au luat droguri.

47% dintre cei chestionati au recunoscut ca au facut ceva ce nu s-ar fi gandit niciodata sa faca in afara festivalului. Motivele principale pentru a participa la eveniment au fost, culmea, orice altceva in afara muzicii.

Atmosfera, ocazia de a socializa cu oameni noi sau cu prieteni, oportunitatea de a scapa de rutina zilnica, distractia, sexul si drogurile au fost oferite drept motive principale pentru a lua parte la festival.

Iata ce a declarat un respondent:

Dupa ce bei suficient, muzica devine un fel de coloana sonora a lucrurilor pe care le vei face. Ea dispare din centrul atentiei…Nimeni nu merge la un festival doar pentru formatii”, a marturisit Clayton Hughes, un tanar in varsta de 23 de ani, din Wales.

Festivalurile isi au radacinile in traditia carnavalului, al carui principiu intemeietor este tocmai inversarea regulilor comportamentale normale. Carnavalul avea mereu un ‘lord al neregulii’ care supraveghea transgresarea legilor obisnuite ale vietii. Festivalurile de muzica sunt asemenea spatii subversive, de depasire a limitelor„, a explicat George McKay, Profesor de Studii Culturale la Universitatea Salford.

Tu ce parere ai? Te regasesti in randul celor care se duc la astfel de evenimente pentru distractie si nu pentru muzica?


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*