Symphress a lansat albumul de debut Father Time Part I

Symphress
Symphress

Formația Symphress din Cluj-Napoca (progressive metal, symphonic metal) a lansat albumul de debut intitulat Father Time – Part I, pe toate platformele de streaming.

Materialul discografic reprezintă prima parte dintr-un diptic muzical, un „concept album” creat ca revoltă împotriva trecerii ireversibile a timpului și a puterii timpului de a distruge și corupe. Timpul, personificat în album sub denumirea de „Tatăl Timp”, este prezentat sub forma a 5 „aspecte” existențiale: tergiversare, oportunitate, ciclicitate, secvențialitate și moarte. Unul dintre cele 5, oportunitatea, este singurul aliat al eului în războiul cu trecerea timpului. Oportunitatea/momentul marchează calea de scăpare, în vreme ce toate celelalte 4 „aspecte” nu sunt decât călăii „Tatălui”. Mecanismul de salvare rămâne creația (de arta sau nu), a cărei menire este aceea de a da naștere oportunității de evadare din ghearele „Tatălui Timp”. Albumul a fost înregistrat începând în pandemie, dar conceptul în sine a fost dezvoltat în decurs de aproximativ 7 ani, punându-i-se bazele la puțin timp după ce Symphress a luat naștere, în anul 2015.

Albumul este disponibil pe YouTube aici.

Albumul a fost susținut live în două concerte de lansare – Palatul Culturii din Bistrița, în data de 24 martie și Urania Palace (Cluj-Napoca) în data de 1 aprilie, unde invitați speciali au fost formațiile Hyle (alternative metal) și Puls (progressive rock).

În data de 8 aprilie, formația a anunțat lansarea unui visualizer video ce cuprinde întreg albumul și conține explicații minimale aduse conceptului, lyric videos pentru toate piesele precum și animații. În aceeași zi, Symphress a lansat și lyric videos separate pentru fiecare piesă în parte. 

Symphress a luat naștere în 2015, inițial ca proiect de muzică acustică- ambientală. În timp, s-a decis ca noua direcție muzicală să o constituie symphonic metal-ul combinat cu elemente de progressive rock și progressive metal.

Componența:
Andrada Hofmeister – voce
Sergiu Botezatu – voce
Alina Rus – clape, voce
Mihai Brici – chitară, voce
Ioana Roșca – chitară bas
Alex Titieni – tobe
Vlad Timbolmas – sunet


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*