The Amsterdams/ 24.07.2015, Grădina cu Filme, Bucureşti

Căldură mare, monșer! Dar nu suficient de mare să mă împiedice de la a participa la concertul acustic The Amsterdams de la Grădina cu Filme, cu atât mai mult cu cât ultima oară când avusesem ocazia să mă bucur de un acustic de-al lor reușisem performanța negativă de a întârzia (deh, probleme cu traficul, ce să îi faci).

Câteva cuvinte despre Grădina cu Filme întâi. Nu știu dacă ați mai avut ocazia de a merge pe-acolo – e la Piața Lahovari, la doi pași de Romană, o terasă cu un covor de iarbă artificială la intrare, cu un ecran imediat în stânga, pe care de regulă se proiectează filme, și cu muzică în zilele de vineri. Numai bine pentru seri călduroase de vară.

Dar să revin la subiect. Era cât pe ce să întârzii și de data asta, însă o combinație norocoasă de taxi găsit la vreme, plus concert început ceva mai târziu față de cum mă așteptam m-a salvat, și am reușit să mă instalez confortabil în fața scenei înainte de prima melodie.

The Amsterdams 2
 

Debutul concertului mi s-a părut un pic ezitant, cu un Petrolize All Mice început în contratimp pe partea vocală, însă restul pieselor a curs relativ lin, fără sincope majore. Băieții au fost și ei într-o formă de zile mari, în special Ovidiu Bejan, care a amuzat publicul prin onomatopeele și fragmentele aleatorii de melodii interpretate la chitară în timpul pauzelor din setlist. N-au lipsit nici glumele, Island of Love fiind comparată la un moment dat cu o manea.

Lumea s-a animat zdravăn în timpul piesei Coalmine, când bătăile ritmice din palme au continuat și după încheierea melodiei. Treaba asta s-a repetat cu mult mai mult spor înainte de bisul oferit de trupă, Coalmine fiind singura piesă cântată de două ori vineri seara.

The Amsterdams 3
 
S-au mai auzit, printre altele, Country Holiday, Lights Out (o piesă tare dragă mie și una din cele mai bune compoziții semnate The Amsterdams, după părerea mea), Chased by the Housewives, Part of It, Summertime, Telescope, Laika, iar dintre piesele mai recente, excelenta Twin Song și Sunology, cu oamenii din public cântând cât îi ținea gura la refren un “Hello beaches” care se auzea în răstimpuri mai degrabă drept “Hello bitches”, spre amuzamentul celor din jurul meu.

N-au lipsit nici noile-vechi piese Where to Go și My Son, despre aceasta din urmă The Amsterdams spunându-ne că va face parte de pe viitorul album ce va fi lansat “curând”. Țin pumnii.

The Amsterdams 4
 
În concluzie, a fost un concert de calitate, ce mi s-a părut mai reușit decât cel anterior pe care îl văzusem și de care v-am zis la început. O parte din merit revine, desigur, și publicului, mai activ și mai energic decât cel de data trecută, însă dacă muzică bună și interpretare mișto nu ar fi, nimic n-ar fi.

De-abia aștept următorul concert, și dacă ar fi electric, ar fi și mai bine.

SETLIST (nu garantez pentru ordinea pieselor)

Petrolize All Mice
Telescope
Summertime
Island of Love
Chased by the Housewives
Coalmine
Part of It
My Son
Country Holiday
Lights Out
Laika
Where to Go
Sunology
Twin Song

Toate pozele au fost realizate de NĂLUCA

Like NĂLUCA pe FACEBOOK 


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*