The Mono Jacks, Bridges/ 25.04.13, Club Control, Bucuresti

523 vizualizări

Cel mai bun mod de a afla ca a venit cu adevarat primavara este sa poti sa mergi in tricou la un concert rock. Chiar daca nu stai afara, ca vara, simplul fapt ca te poti deplasa fara probleme cu bratele pe afara cantareste greu.

Si ce gig mai bun pentru a da startul sezonului cald decat THE MONO JACKS. Faimoasa formatie autohtona a cantat pe data de 25.04.2013 in Club Control alaturi de nou-venitii de la Bridges, o trupa tanara aflata la al treilea concert.

La ora 10, mult-iubita locatie din Bucuresti nu era chiar plina, dar s-a umplut treptat-treptat. Fanii au putut sa-i vada pe membrii formatiei favorite plimbandu-se fara ifose prin Control, stand la o poveste cu tot felul de colegi de breasla, intre care si carismaticul Robin (and the Backstabbers), de la El si Injunghietorii in Spate, admirator declarat al The Mono Jacks.

Concertul a inceput abia in jurul orei 23 cu simpaticii Bridges, care au fost o aparitie tonica. Veseli, versatili si incarcati cu un spirit Brit in stilul formatiei The La’s,bucurestenii au reusit sa starneasca publicul la dans cu brandul lor energic de indie.

Bridges      DSC6702

Tony Ghica, vocalistul grupului, aminteste de Brendan B. Brown de la formatia americana Wheatus, atat prin voce, cat si prin prezenta scenica. Alexandru Costan (chitara) nu se sfieste sa abordeze o nonsalanta de American rebel al anilor ’90 si isi struneste cat se poate de bine instrumentul. Alexandru Ene, basistul, este la fel de „awesome” in felul in care manuieste diavolul zgomotelor joase, iar Costin Dumbrava (tobe) este cu siguranta un personaj pe care merita sa-l mai vedem in plina desfasurare a talentului sau.

Singurul punct slab al baietilor a fost tinuta care, momentan, nu reprezinta prea bine identitatea trupei. Dar hei! In definitiv nu suntem stilisti. Cu toate acestea, nu ar strica un mic „make-over” de „rock-fashion”.

Bridges      DSC6669

Bridges a oferit un set-list bogat in melodii proprii, ceea ce este un mare plus. S-au auzit „Splendor”, „Rockstar”, „She Moved On”, „Incognito”, „Bridges” si „Made Out Of Love”.

Prestatia trupei a fost reusita si speram sa mai avem ocazia sa-i vedem live si sa le ascultam LP-ul de debut. Dupa 10 piese oferite intr-un mod degajat si proaspat, „pustanii” s-au retras in apaluzele publicului, care a cerut si un bis. Urma The Mono Jacks.

Acestia au urcat pe scena in jurul orei 00. Misteriosi in outfiturile lor „all-black”, trupetii au intrat direct in paine. Muzica trupei bucurestene are un har foarte ciudat care consta in capacitatea de a „electrifia” publicul de la primele acorduri.

The Mono Jacks     DSC6724

The Mono Jacks     DSC6761

S-au auzit „One Number”, „What Do You Know”, „Mariah”, „Come Back Girl” si „Let It Burn”. Nu stim daca este din cauza sonorizarii, sau a unui feeling mai bizar pe care il aveau baietii, dar, pe alocuri, TMJ au sunat ca Queens of The Stone Age. Ca de obicei, concertul a avut o atmosfera aproape „domestica”, de familiaritate intre formatie si fani.

Chiar daca The Mono Jacks nu este una dintre cele mai comunicative (dpdv scenic) trupe, relatia dintre ea si fani este cat se poate de frumoasa. Cuvintele prisosesc deseori, caci ascultatorii inteleg imediat mesajul de apropiere din spatele muzicii.

De data aceasta, formatia a fost nevoita sa cante cu un alt basist, pentru ca Alex Tomescu a fost operat la plamani, dupa spusele celorlalti membrii, care au explicat publicului absenta colegului lor. Alex 2 si-a facut treaba cu brio, fara a incerca sa ia locul nimanui.

The Mono Jacks     DSC6786

Trupetii au oferit un bis si au mai cantat „We’re All Getting Older”, „Modernis” si „Gandurile”. Fara a fi un concert incendiar care pune in scena un concept inovator, gig-ul TMJ a fost grozav si a semanat cu o reuniune de familie, in care fiecare membru – fan, sau muzician – poate sa fie el insusi, si sa primeasca afectiune pentru asta.

The Mono Jacks nu au dezamagit si au inaugurat cum trebuie una dintre primele zile cu adevarat calde din capitala!


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*