The Speakers, Harlequin_Jack/ 21.02.2015, Club Fabrica, Bucuresti

277 vizualizări

Doua dintre cele mai interesante tinere formatii de rock alternativ din Romania, The Speakers si Harlequin_Jack, au concertat pe data de 21 februarie 2015, in Club Fabrica din Bucuresti.

I-am facut in ciuda atmosferei de iarna intrata in declin, cu episoade inselatoare de primavara, care te imbia la sedinte de meditatii pe tema semnificatiei ultime a existentei umane, si am luat parte la acest eveniment care promitea clipe de salvare.

Show-ul a inceput in jurul orei 22 si un pic, cand a urcat pe scena prima trupa a serii, Harlequin_Jack. Desi a aparut de putin timp in peisajul sonic alternativ local, acest grup are foarte multe de oferit in ceea ce priveste prestatia live si expresivitatea muzicala.

Trupetii au abordat un outfit deosebit, asortand un top „conventional” cu o piesa de imbracaminte de tip fusta, stil preluat din India, unde a calatorit solistul Narcis Axinte alaturi de cealalta formatie a sa, We Singing Colors.

Publicul a savurat aparitia iesita din tipare, mai ales dupa ce muzicienii au promis ca isi vor scoate „fustita” daca auditoriul „nu este cuminte”, pentru ca, la un concert rock, cumintenia chiar nu isi are locul, nu e asa?

Sound-ul unic, marca Harlequin_Jack, a putut fi auzit si in cadrul acestui show. Chitara „murdara” si lasciva, basul audibil la un volum ideal, cat sa faca atmosfera si mai savuroasa, clapele astro-vintage si tobele puternice, expresive au realizat un soundscape consistent, specific, care te face sa recunosti trupa, dintr-o mie.

Faptul ca, desi atat de tanara, formatia este, deja, atat de inchegata si recognoscibila, reprezinta un mare atu pentru Harlequin_Jack si o marca a autenticitatii proiectului. Au putut fi ascultate melodii ca „Investigate”, „Crawl”, „The Curtain Calls”, „Royal Flush”, „The Letter”, „Bounce”, „The Fall”, „Maria”, „75.5” (o piesa noua, cantata in premiera), si „Vitamins”.

Judecand dupa aceasta compozitie fresh, „75.5”, follow-up-ul materialului de debut, „Murder_Party”, va prezenta o alta latura a presonalitatii Harlequin_Jack, conturata intr-o directie de tip catchy dirty indie.

La final, dupa „Vitamins”, convinsi de public, trupetii si-au scos fustele si au parasit scena in uralele auditorului.

The Speakers, o prezenta deja consacrata pe scenele alternative din Romania, a incheiat seara cu un show in stilul dinamic, cu care si-a obisnuit formatia fanii. Profitand de atmosfera intima din Fabrica, grupul a oferit un concert lejer si foarte prietenos.

Look-ul impecabil si aerul brit s-au remarcat si in aceasta seara. Au putut fi ascultate hit-urile marca Speakers, „Lullaby”, „Fashion”, „6 O’clock” si „About Us”, iar admiratorii au cantat la unison cu aceasta.

De remarcat ca grupul are un nou clapar, pe numele sau Alex Parker care, prin stil si carisma, se potriveste mult mai bine in formula decat artistii precedenti care s-au ocupat de acest instrument. Asteptam cu nerabdare viitoarele realizari The Speakers!

Desi Club Fabrica nu s-a umplut, concertele au fost foarte reusite si au dovedit ca scena locala este intr-o continua evolutie si naste multe proiecte interesante, actuale si talentate!

Harlequin_Jack inseamna:

Narcis Axinte (Jack) – voice, guitars, lyrics, arrangements
Alex Doppelgänger – keyboards and synths
Claudiu Țîrcovnicu – drums
Lazăr Enescu – bass

The Speakers inseamna:

Vicentiu – lead vocals
Angus – lead guitar
Alex Parker – synth
Chris Olsman – drums


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*