The Wanton Bishops în concert în Club Control din București

315 vizualizări

Sâmbătă 9 mai, The Wanton Bishops, trupa libaneză care a făcut furori Europa în ultima vreme, va concerta în premieră în România, în club Control.

Fiind cunoscută pentru acordurile blues, de curând au acceptat provocarea regizorului și compozitorului filmului DxM pentru a realiza un remix radical al piesei „I Heard It Through the Grapevine”. Aceasta se va regasi pe coloana sonoră a filmului si va fi cântată live, la Control, sâmbătă seară, în cadrul after party-ului Comic Con.

Filmul DxM va avea avanpremiera la Festivalul de Film de la Cannes, iar lansarea oficială către publicul larg va avea loc în 2016.
===========================

COMIC CON Afterparty:

THE WANTON BISHOPS live
www.facebook.com/thewantonbishops

Karpov not Kasparov live (opening act)
www.facebook.com/KarpovNotKasparov
———————————————————-
 Dj sets: BOGMAN/ Disco Sigaretta

=========

Facebook event

Club Control/ Sala Berlin – Str. C-tin Mille, nr. 4

www.facebook.com/clubcontrol

============================================
—————————————————————————–

THE WANTON BISHOPS

Barbă și blues – aceasta pare a fi uimitoarea combinație secretă care a stat la baza succesului trupei libaneze de blues/rock The Wanton Bishops. Deși trupa a fost fondată ca act indepentent, într-un timp record a devenit faimoasă în Orientul Mijlociu.
Interesul muzicienilor față de blues a fost unul dintre primele lucruri care i-a legat, atunci când s-au întâlnit în 2011 în fața unui bar din Beirut. De la show-uri sold out în Liban și până la concerte în Europa (Suedia, Danemarca, Norvegia, Franța, Turcia) și India nu a fost decât un pas, devenind mândria scenei locale. Un lucru pare a fi destul de cert: The Wanton Bishops nu sună precum nicio altă trupă libaneză. Nu cântă nici beat-uri neo-orientale și nu cântă nici despre realitățile apăsătoare ale orașului, deși asprimea Libanului se reflectă destul de mult și asupra propriului lor sound. Au blues-ul în sânge, au crescut cu el, iar asta le-a radicalizat propriul sound.

În februarie 2015 au lansat albumul ‘Sleep with the Lights On’ la propriul label – Keeward. Conține 12 piese și este o combinație de southern rock, blues rock, electric blues, garage, swamp pop.

”Music for troubled people who still know how to party? Works for us.” – Omar El Fil, Beirut.com (Sep 06, 2012)

 „The band blends the best of rock, Americana and delta Blues to deliver explosive and original tunes.” – Chirine Lahoud, The Daily Star (Jul 16, 2012)

 „It’s all beards and blues” – Nathalie Shooter, Time Out Beirut (Sep 01, 2012)

—————————-
 KARPOV NOT KASPAROV

 Karpov not Kasparov este un proiect născut în 2009, ca un joc muzical de acţiune şi reacţiune între sintetizator şi percuţie. Stilul abordat este retro-electro-clash cu influenţe din folclor, jazz şi muzică clasică.

Fondatorii proiectului sunt Valeriu Borcos și Eduard Gabia. În toamna anului 2011, casa de discuri Local Records a lansat un mini-album de 5 piese semnat Karpov not Kasparov şi denumit „Soundtrack for a Game of Chess (Coloană sonoră pentru un joc de şah). Remixul lui Mehmet Aslan pentru piesa ”Mechanical Turk” a muzicienilor de la Karpov Not Kasparov a apărut la Huntleys & Palmers la finalul anului trecut.

Sursa: Comunicat de presa


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*