Toss A Coin To Your Rocker: cele mai bune coveruri metal pentru „The Witcher”

1.075 vizualizări

Ziua de 20 decembrie a însemnat un moment mult așteptat de toți fanii seriei de jocuri și cărți „The Witcher”: lansarea serialului pe platforma de streaming Netflix. Cum în maxim două zile toată lumea a dat gata tot sezonul, e evident că internetul s-a umplut de memeuri, dar și de coveruri.

De la episodul doi încolo, în capul nostru se aude numai „toss a coin to your witcher, oh valley of plenty, oh valley of plenty, ooooooh”, așa că am zis să ne interesăm puțin de partea metal a acestei piese care ți se lipește de creier și nu te mai lasă în pace așa cum Jaskier nu-l mai lasă pe Geralt.

Începem cu cei doi maeștri ai coverurilor metal, anume Leo Moracchioli și Pellek, doi oameni care pot transforma absolut orice piesă într-un rock alternativ sau un power metal memorabil. Dacă vreodată ai vrut să asculți „Macarena” sau „Let It Go” din Frozen într-un stil mai heavy, Leo e omul tău. Dacă vreodată ai vrut să auzi „Dragostea din tei” cântată de un străin într-o română perfectă pe un power metal de neuitat, ai nevoie de Pellek în playlist.

Mai departe îl ascultăm pe Dan Vasc, un tip din Brazilia care nu cochetează doar cu piesele metal deja cunoscute, ci și cu soundtrack-uri din desene animate și filme sau muzicieni din cealaltă parte a muzicii ca Andrea Bocelli. Dan Vasc are pe canalul său de YouTube coveruri Nightwish, Helloween, Guns N Roses, Queen, Elvis Presley, Avantasia, Manowar, Journey, AC/DC și ce mai vreți voi.

Deși următorul cover nu e metal, nu putem să nu-l menționăm pe Matt Heafy, vocalistul formatiei Trivium, care ține să ne demonstreze că-și poate folosi vocea și altfel într-o sesiune live pe canalul său de Twitch. Totuși, Matt a promis că zilele acestea vom avea o versiune full metal a piesei.

Următorii doi băieți sunt mai puțin cunoscuți decât cei menționați mai sus, dar au potențial. „Cele mai bune coveruri” e mult spus, dar nu sună rău deloc. James Perkins are puțin peste 30 de subscriberi pe canalul său de YouTube, dar nu stă rău la numărul videoclipurilor. Piesele reinterpretate de el sunt în mare parte melodii deja cunoscute, fie metal, fie pop, dar și soundtrackuri din jocuri video (Elder Scrolls, Final Fantasy), filme sau desene animate.

Chris Chronos are puțin peste 4000 de abonați pe YouTube, dar portofoliul lui online constă în… multe chestii. Pe lângă câteva vloguri și roadtrips, Chris uploadează regulat coveruri pentru piese din filme și seriale (Game Of Thrones), dar și ce se mai aude pe la radio și e în trend.

Nu neapărat printre „cele mai bune”, dar mai avem un videoclip al acestei piese. Jonny Lovato n-a pierdut timpul și a sărit în caruselul „Toss A Coin To Your Witcher” destul de repede, varianta lui fiind puțin mai liniștită, mai spre hard rock. Pe canalul lui se regăsesc coveruri și pentru alte piese din serial (Renfri’s Theme, Her Sweet Kiss), dar și din jocul The Witcher 3: Wild Hunt (Silver For Monsters, Steel For Humans).


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*