Trio-ul româno-sârb AXiS anunță data lansării celui de-al doilea album, Electric Peace 

Promotori al noului val classic rock, asemănători grupurilor precum Greta Van Fleet, Rival Sons, Vintage Trouble sau Wolfmother, AXiS va lansa pe 15 iunie cel de-al doilea album de studio intitulat Electric Peace. Cu voci distorsionate, sound-uri de chitară puternice și tobe mari, la propriu, albumul te poartă prin diferite stări emoționale. Născut din furie și durere, dar și din entuziasm și ușurare, Electric Peace este un album rock clasic ce aduce aminte de era sfârșitului anilor ’60 și începutului anilor ’70. Primul single de pe album, intitulat Firewater, a fost lansat însoțit de un videoclip, acum aproximativ două luni.

Scris în România și Serbia, înregistrat în Republica Cehă și mixat în SUA de către unul dintre cei mai prestigioși ingineri din industrie, Greg Gordon (Slipknot, Jet, Airbourne, Rival Sons, etc.), Electric Peace a făcut înconjurul lumii. Fideli celor mai mici detalii ale producției și tehnicilor de înregistrare din „vremurile bune”, dar cu o ușoară tentă modernă, albumul are propria sa identitate și dimensiune, oferind un plus psihedeliei ce-l înconjoară.

Brut, puternic și îndrăzneț, power trio-ul româno-sârb a fost format în 2012, de către Silviu Dan Iliescu și Dejan Kotarcic, undeva-n mijlocul unui tărâm neutru, între Serbia și România. Inspirată de giganți precum Black Sabbath, Led Zeppelin, Deep Purple sau The Jimi Hendrix Experience, de-a lungul vremii, trupa a înregistrat două albume, ce au ca esență sunetul și sentimentul muzicii rock al anilor ’70, presărat cu inflexiuni moderne.

O prezență unică a scenei muzicale autohtone, AXiS a fost ambasadorul României la European Blues Challange în 2018, pornind astfel într-un turneu al festivalurilor de rock și blues și al cluburilor de gen, promovând o combinație strategică a cursului unui spectacol cu momente de improvizație ad hoc, astfel oferind publicului, de fiecare dată, o experiență unică, de la concert la concert.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*