Un regizor islandez face o incursiune in sufletul unei metaliste tulburate

187 vizualizări

Metalistii sunt deseori judecati foarte aspru de societate pentru comportamentul lor rebel si pentru emotiile extreme pe care le cultiva, atat in arta pe care o fac, cat si in viata de zi cu zi.

Foarte putini creatori de opinie – de la scriitori, la jurnalisti sau artisti plastici – s-au incumetat sa disece ceea ce se afla in spatele purtarii si look-ului anumitor membri ai comunitatii metal.

Regizorul islandez Ragnar Bragason, un adevarat monstru sacru al cinematografiei in tara sa natala, si nu numai, a pasit pe terenul alunecos al culturii acestui gen de muzica pentru a investiga un caz izolat – pe Hera – personajul emblematic al noului sau film „Metalhead”.

Hera este o adolescenta tulburata care isi asuma identitatea fratelui sau mai mare dupa decesul acestuia. Baiatul asculta si canta muzica metal iar moartea lui a lasat un gol adanc in sufletele celor ramasi in urma – parintii sai si sora mai mica, informeaza TIFF.net.

Durerea pe care o simte copila depaseste puterile ei de intelegere asa ca ea apeleaza la singurul refugiu accesibil – muzica dura. Cu toate acestea, in loc ca aceasta pasiune sa o duca spre ceva mai bun, o consuma si o transforma intr-un cosmar pentru parintii ei.

Filmul infatiseaza transformarea Herei in copia fratelui sau, apoi depasirea acestui model si drama declansata de acest proces. Pelicula reprezinta o incursiune salutara in sufletul ranit al unei tinere spulberate de realitatea mortii, dar si in prejudecatile legate de ascultatorii de metal extrem.

„Metalhead” a avut premiera pe data de 7 septembrie 2013 la editia de anul acesta a Toronto International Film Festival.

Urmareste trailerul mai jos:

Metalheadfilm


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*