Up To Eleven/ 23.07.2013, Club Fire, Bucuresti

428 vizualizări

Formatia bucuresteana UP TO ELEVEN a sustinut ieri, 23 iulie 2013, un concert in Club Fire. Prin acest eveniment, fanii au avut ocazia sa se familiarizeze si mai mult cu noul component al trupei, Mircea Petrescu.

Mircea l-a inlocuit in 2012 pe Alexandru Lax Constantinescu, asumandu-si rolul de vocalist al grupului. Muzicianul a adus un plus de vigoare in show-urile live ale Up To Eleven prin aportul sau la chitara, un instrument pe care il stapaneste foarte bine.

Genul abordat de trupeti este un melanj interesant intre rockul alternativ modern mai agresiv, in traditia Foo Fighters, „carlige” de tip pop-rock si elemente de metal contemporan cu putin grunge presarat deasupra.

Show-ul a inceput cu piesa „Otrava”, o compozitie proprie puternica cu versuri incisive care trateaza tema inocentei pierdute. Concertul a continuat cu „Visezi” si „Ce simti”, alte doua melodii scrise de formatie. Ne bucuram sa auzim ca setlistul grupului se imbogateste din ce in ce mai mult, indreptand Up To Eleven spre prima lansare discografica.

Baietii pregatesc un album care va aparea, cel mai probabil, la sfarsitul acestui an. A urmat un cantec in engleza, „One Cent”, si un cover reusit dupa „Slither”, a celor de la Velvet Revolver, cu mentiunea lui Mircea ca piesa ii este dedicata chitaristului Slash, care si-a sarbatorit de curand ziua de nastere.

Chiar daca nu au fost foarte multi oameni, formatia si-a apropiat publicul, care a fredonat cot la cot cu ea. Aceasta a mai interpretat cateva coveruri, intre care „Lithium” a celor de la Nirvana si „Pretender” de la Foo Fighters.

Este caracteristic formatiilor tinere sa abordeze mai multe coveruri, dar ii felicitam pe cei de la Up To Eleven pentru alegerile neconventionale. Trupele autohtone indraznesc rareori sa se apropie de grupuri ca Foo Fighters sau Velvet Revolver, iar initiativa UTE este de laudat.

Dupa un bis destul de scurt, formatia a multumit publicului si s-a retras de pe scena. Concertul a fost unul reusit, caracterizat printr-o atitudine scenica energica, sunet surprinzator de bun si carisma.

Mircea Petrescu este o adaugare buna in line-up-ul Up To Eleven si are potential de frontman, atat la nivel de prestatie muzicala, cat si ca look.

Compozitiile grupului au ceva foarte „catchy” si va sfatuim sa stati cu ochii pe trupeti pentru ca acestia ar putea sa creasca mult odata cu indelung-asteptata lansare a discului.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*