Vikingii de la Amon Amarth revin cu forțe proaspete

339 vizualizări

Începutul lui mai se anunță a fi binecuvântat de zeii nordici, pentru că vikingii de la Amon Amarth ne aduc noul material, „Berserker”, în a treia zi a lunii, după ce trupa și-a întărâtat fanii cu un teaser:

Vocalistul Johan Hegg dezvăluie mai multe despre „Berserker” într-un interviu pentru Revolver, spunând că pentru ultimul album lansat, „Jomsviking” (2016), a scris un întreg scenariu și abia apoi l-au transformat în versuri și muzică. A preferat să nu se grăbească cu idei noi pentru că pur și simplu nu funcționau, n-avea o poveste de spus, așa că a așteptat să facă muzica prima dată.

Singura idee din punct de vedere al versurilor care a venit înaintea sunetului, a fost pentru piesa „The Berserker At Stamford Bridge”, venită din partea unui prieten care i-a spus o poveste și a propus să o transforme în versuri: „E la sfârșitul Erei Vikingilor. Vikingii sunt în Anglia și au avut succes în a-i învinge pe englezi pentru că s-au mișcat în timpul nopții, dar la bătălia de la Stamford Bridge, englezii au folosit tactica vikingă împotriva lor și i-au surprins. Vikingii erau prea departe de tabără și depășiți numeric, 3000 la 15000. S-au retras dincolo de pod și au trimis un bărbat cu un topor pentru a-i opri pe englezi.”

Altă piesă inspirată de tacticile de luptă vikinge este și „Shield Wall” care vorbește atât despre luptă, cât și despre ideea de a rămâne uniți, iar multe dintre melodiile de pe viitorul album sunt bazate pe idei venite de la soția lui Hegg și alți oameni.

01. Fafner’s Gold
02. Crack The Sky
03. Mjolner, Hammer Of Thor
04. Shield Wall
05. Valkyria
06. Raven’s Flight
07. Ironside
08. The Berserker At Stamford Bridge
09. We Can Set Our Sails
10. When Once Again
11. Wings Of Eagles
12. Into The Dark

Dintre cele 12 melodii, „Raven’s Flight” e deja disponibilă pentru public.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*