Vlad Busca: „Sibiul va trimite o trupa acolo unde isi doreste cel mai mult: pe scena de la Wacken”

413 vizualizări

In mai putin de o saptamanase va decide la Sibiu care trupava reprezenta Romania in finala internaționalaa concursului Wacken Metal Battle 2013. Patru trupe, din tot atatea zone geografice ale Romaniei, vor evolua joi, 16 mai 2013 la Sibiu in fața juriului, pe scena din Oldies Pub: God (Iasi), L.O.S.T. (Bucuresti), Sanctuar (Timisoara) si Whispering Woods (Cluj-Napoca).

Pentru noi calificarea in finala de la Sibiu reprezintaun pas important catre ultimul act al unei aventuri care va duce o formație romaneascaacolo unde probabil isi doreste cel mai mult, si anume pe scena festivalului Wacken Open Air. Nu atat ca si trupadar ca si romani ne dorim ca formația care va merge mai departe sane reprezinte cu profesionalism si succes, asa cum s-a intamplat in anii precedenți cu Altar, Bucovina sau Gothic” a declarat Vlad Busca, liderul trupei bucurestene L.O.S.T.

Avand o experientaindelungatain scena romaneasca, de aproape 20 ani, ce a cuprins printre altele numeroase premii la festivaluri, aparitii radio-tv precum si 4 albume inregistrate anterior (cu Abigail, Cronos, Dies Irae si Warganism), trupa L.O.S.T. a avut un impact rapid in underground, toate concertele fiind foarte reusite si cu un nucleu de fani devotati in continua crestere. Trupa a susținut concerte in perioada 2005-2013 impreunacu trupe ca Novembre, Obituary, Behemoth, Dismember, Rage, Orphaned Land, Aborted, Leaves Eyes, Septic Flesh, The Haunted, Destruction, Helloween, Doro, Testament, Kreator, Sepultura, In Flames, Sodom, Hammerfall sau Moonspell.

In 4 decembrie 2010 L.O.S.T. a lansat albumul “Remains of Pain”. Materialul a fost produs de Razvan Alexandru de la Abigail, inregistrat in mai multe locații (printre care Musitech Production Studios si Taine Multimedia Studio), mixat la Moon Studio si masterizat de Alan Douches la West West Side Music, New York, inginer ce a mai lucrat cu Six Feet Under, Hatebreed, Kataklysm si mulți alții.

Concursul Wacken Metal Battle se adreseazatinerelor trupe de rock, formatia din Romania declaratacastigatoare in finala de la Sibiu avand sansa de a urca si reprezenta țara noastrape scena celui mai mare festival de muzicarock din lume: WACKEN OPEN AIR, eveniment care se desfasoara anual in oraselul Wacken, in Germania, si se bucurade participarea a aproximativ 80.000 de spectatori din intreaga lume! Panaacum formatiile care au reprezentat Romania in finala internationalade la Wacken au fost: X-plod (2009), Altar (2010), Bucovina (2011) si Gothic (2012).

Sursa: Comunicat de presa


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*