For The Wicked și experiența The Fake Metal Tour din Franța

3.603 vizualizări

Ca trupă metal din România, să ajungi să ai turnee și în alte țări e o realizare care, să o spunem drept, provine din multă muncă și dorința de a trece dincolo de barierele pe care „scena” metal românească le impun.

Cei de la FOR THE WICKED știu asta, ba chiar mai mult, luna aceasta au susținut patru concerte în patru orașe diferite din Franța, ducând muzica lor wicked la urechile francezilor. Nu singuri, ci alături de ZE GRAN ZEFT pe care, o să vedeți și mai jos, ar trebui să-i ascultați, asta dacă nu ați fost deja la cele trei concerte pe care le-au susținut în România alături de FTW, căci prima parte a turneului a avut loc în țara noastră.

The Fake Metal Tour s-a dovedit a fi mai „adevărat” decât s-ar fi crezut, motiv pentru care Cătălin Iliescu (știți voi, băiatul ăla care „sare cu chitara oprită”) ne povestește despre cum s-a simțit această experiență în fața unor persoane care îi vedeau și îi ascultau pentru prima dată.

Pe principiul „prima dată nu se uită niciodată” – Expectation vs. Reality – căci doar e primul turneu FTW în afara țării.

Hm…sincer să fiu nu am discutat prea mult despre ce așteptări avem legate de turneu, cât mai degrabă despre ce trebuie să facem pentru a ajunge acolo pregătiți să le arătăm în ce constă For the Wicked, pentru că cine știe când vom mai avea șansa de a ne reîntoarce. Eu, personal, eram setat să ”hope for the best, expect the worst”, dar nu a fost cazul deloc pentru că am fost primiți minunat.

Jump the f**k up and feel the music, motherf**kers!

Publicul a fost unul pe care l-aș numi matur și pretențios, fapt care ne-a făcut și mai motivați în demersul de a-l ”mișca”, iar cea mai mare bucurie a fost de a reuși asta în fiecare oraș. Fiecare experiență a avut provocările ei și, implicit, farmecul care reiese din ea, dar cel mai bine ne-am simțit la Toulon, orașul celor din Z.G.Z., unde a venit foarte multă lume și, surprinzator, și multe persoane care ne-au văzut cu o seară înainte la Marseille.

Faptul că am putut vorbi cu ei și în franceză a însemnat foarte foarte mult în ideea de a putea comunica cu ei mai ușor…iar asta ne-a făcut să fim și mai bineveniți și acceptați.


Oamenii conturează experiențele, iar experiențele plăcute duc la formarea unor prietenii

 Dacă tot am șansa asta, v-aș rugă să ascultați, dacă nu ați făcut-o deja,  Ze Gran Zeft , Landmvrks, 21 Again, Blind (Korn tribute band), In Arkadia, Atlantis Chonicles și 6:33, trupe cu care am avut onoarea să împărțim scena și cu care povestind înainte și după concerte, s-au dovedit a fi oameni deosebit de prietenoși și primitori. Repet, o adevărată onoare!

Dincolo de acesta afirmație oarecum generală, băieții din Ze Gran Zeft, împreună cu sunetistul lor, au contribuit semnificativ în a ne face să afirmăm la unison că experiența a fost una minunată! Nu îi putem privi ca pe o trupă cu care am colaborat, ci mai degrabă ne-am făcut 4 prieteni în adevăratul sens al termenului de ‘prieten’.

Am cântat în 4 locuri destul de diferite…Primul, cel din Marseille, mi-a plăcut enorm pentru că are un feeling underground/hardcore/punk cumva, plin de graffitti-uri, tag-uri și afișe cu trupe care îmi plac și pe care le ascult, deci sunt foarte subiectiv în acest sens.

Cel de-al doilea era un spațiu într-o hală în care un club local de motocicliști din Toulon și-a făcut sediul cu o scenă pentru concerte și era cel puțin impresionant, iar ei au fost incredibil de primitori și prietenoși. Cel de-al treilea din Frejus era un spațiu care mi-a amintit instantaneu de Rockstadt de care îmi e tare dor, mai ales pentru că a fost printre primele mele concerte cu băieții, iar când am intrat prima data acolo mi-au zis ”vezi că nu e peste tot așa ca aici, așa că profită de experiența asta!”.

Last night was fucking coco🔥🔥🔥 #forthewicked #fakemetaltour #zgz

Geplaatst door For The Wicked op zaterdag 6 mei 2017

Ultimul, cel din Nice, era cel mai interesant pentru că era o clădire în care existau săli de repetiții pentru trupele locale, cu băi și dușuri, bar și sală de concerte. Nu vreau să sune pretențios sau critic, dar acolo lucrurile sunt puțin la un alt nivel. Totuși, avem și noi locațiile noastre care pot concura din toate punctele de vedere cu ce am întâlnit în Franța și suntem bucuroși că am avut posibilitatea să cântăm atât aici, cât și acolo.

Și până la urmă, Fake Metal Tour s-a dovedit a fi…

…un pas important pentru noi deoarece ne-a unit ca grup de prieteni care cântă împreună, ne-a scos din zona noastră de comfort și ne-a pus în fața unor situații mai mult sau mai puțin dificile, departe de casă și ne-a mediat prietenia cu niște oameni minunați…poate o să sune siropos, dar pe mine m-a convins că prin muzică se pot crea legături între oameni dincolo de unele stereotipii și se pot înlătura orice percepții generalizate…Știm cu toții percepția francezilor despre români sau cel puțin o putem intui din tot felul de situații, dar, în mod surprinzător, nu am simțit nici măcar o clipă animozitate sau reticență față din noi, ci din contră!

Ați citit, v-a plăcut (normal),iar acum vreți revedeți pe scenă pe FTW. Foarte bine, căci în perioada următoare băieții au programate câteva concerte și participări la festivaluri, printre care:


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*