15 melodii rock inspirate de oameni faimosi

Diverse personaje fictive devin subiectele cantecelor rock.

Insa, deseori, si oamenii adevarati, din carne si oase, reprezinta o buna sursa de inspiratie pentru muzicieni.

Mai jos gasiti o lista cu 15 melodii dedicate unor celebritati sau unor oameni suficient de interesanti incat sa merite sa fie imortalizati prin puterea artei.

Brown Sugar – Rolling Stones

Cantecul a fost inspirat de iubita lui Mick Jagger, Marsha Hunt, care era cantareata, actrita si romanciera.

Maybe I’m Amazed – Paul McCartney

Melodia a fost creata datorita Lindei McCartney, sotia de atunci a fostului solist Beatles, chiar in perioada in care acesta se despartea de legendarul grup britanic.

A Day In The Life – The Beatles

Piesa, compusa de John Lennon, a fost inspirata de Tara Browne, detinatoare a unui record mondial Guinness, care a avut un grav accident de masina.

I’ll Stick Around – Foo Fighters

Dave Grohl a compus acest cantec pentru Courtney Love. Semn clar? Versurile: „I’m the only one who sees your rehearsed insanity”.

Shine On You Crazy Diamond – Pink Floyd

Acest cantec a fost scris sub efectul prezentei devastatoare, dar sublime, a lui Syd Barrett, vizionarul din spatele Pink Floyd, nevoit sa paraseasca grupul din cauza agravarii schizofreniei sale.

Daddy’s Speeding – Suede

Daca nu stiati, cantecul este despre nimeni altul decat rebelul fara o cauza, James Dean.

Suzanne – Leonard Cohen

Melodia vorbeste despre dragostea platonica dintre Leonard si Suzanne Verdal, iubita lui Armand Vaillancourt, artist plastic si bun prieten cu Cohen.

Kevin Carter – Manic Street Preachers

Kevin Carter a fost un fotograf care a castigat Premiul Pulitzer. La scurt timp, acesta s-a sinucis, desi avea doar 33 de ani. Scrisoarea sa de adio a spus ca nu a mai rezistat sa fie bantuit de  „amintirile prea vii ale crimelor, cadavrelor, furiei si durerii”. De alta, acest cantec a fost ultimul compus de Richey Edwards, chitaristul disparut al formatiei Manic Street Preachers.

Plaster Caster – KISS

Este vorba despre Cynthia Plaster Caster, o groupie celebra din anii 60, care umbla cu kit-ul de ghips dupa ea, imortalizand penisurile erecte ale starurilor rock in intimitatea carora ajungea.

God Save The Queen – The Sex Pistols

Cand aceasta piesa a aparut in 1977, a starnit o adevarata revolta, deoarece o nominaliza pe Regina intr-un mod nu tocmai reverentios.

You’re So Vain – Carly Simon

Acest cantec poate fi despre Mick Jagger, Warren Beatty sau James Taylor. Nu stim sigur deoarece Carly Simon a refuzat sa spuna. El a fost reinterpretat de Marilyn Manson si Johnny Depp.

Katherine Wheel – HIM

Melodia formatiei finlandeze este despre artista tatuatoare Kat Von D, cu care solistul Ville Valo a avut o legatura trecatoare.

Bosco – Placebo

Se pare ca melodia a fost inspirata de fosta relatie a solistului Brian Molko cu Helena Berg, alaturi de care muzicianul are un baietel de 9 ani, pe nume Cody.

Hearts and Bones – Paul Simon

Muzicianul a scris cantecul despre fosta sa sotie, Carrie Fisher. Aceasta a declarat ca este o experienta unica sa deschizi radioul si sa auzi cum cineva se plange de tine public.

Diamonds and Rust – Joan Baez

Celebra melodie a fost scrisa pentru Bob Dylan, cu care Baez a avut o relatie intensa. Baez a fost cea care a dat startul carierei lui Dylan, inviandu-l sa cante alaturi de ea, cand era inca un anonim. Acesta nu i-a fost recunoscator ci, dimpotriva, a invitat-o sa cante la unul din show-urile sale, dar nu a lasat-o sa urce pe scena.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*