20 de lucruri mai putin cunoscute despre Tuomas Holopainen

3.345 vizualizări

Tuomas Holopainen, compozitorul si claparul formatiei NIGHTWISH, este unul dintre cei mai iubiti muzicieni din lume.

De ce? Pentru ca acordurile creatiilor sale fac sa suspine o multime de suflete sensibile, pasionate de zona intunecata a existentei umane.

Artistul finlandez nu este doar autorul cantecelor grupului Nightwish, ci si un muzician solo de succes, avand colaborari in zona simfonica dar si in cea comerciala.

Chiar daca este considerat un superstar in tara sa natala, Finlanda, Tuomas s-a remarcat de la inceput printr-un adevarat cult al discretiei.

Cu toate acestea, i-au mai scapat niste secrete! Sa aflam asadar 20 de lucruri mai putin cunoscute despre Tuomas Holopainen!

1. Considera ca iarna este cel mai frumos anotimp si adora sa faca plimbari lungi in Laponia. Recordul lui este de 60 de kilometri pe jos, din localitatea Yllas pana in Olos.

2. Crede ca nu are abilitati sociale prea bune si isi invidiaza parintii pentru felul in care acestia isi rezolva conflictele.

3. Isi vopseste parul negru de mai bine de 15 ani si nu si-a mai vazut de atunci culoarea naturala.

4. Tatal sau, Pentti Holopainen, este un politician renumit si apreciat in Finlanda iar Tuomas in voteaza de fiecare data cand sunt alegeri locale.

5. Isi doreste sa creada in Dumnezeu dar declara ca pana acum nu a reusit sa ajunga la o credinta temeinica. „Cred ca totul este posibil si cred in tot”, a declarat artistul intr-un interviu.

6. Considera ca a avut o copilarie absolut perfecta si isi adora parintii.

Tuomas 1

7. A declarat despre el insusi ca este un om care are nevoie, din cand in cand, sa scape din realitate. Melodia „Escapist” vorbeste despre acest lucru.

„In iarna anului 2005, m-am uitat la filmul ‘The Village’ de 10 ori pe saptamana, de vreo 2, 3 ori pe zi. Aveam nevoie sa scap de tot iar acest film mi-a oferit prilejul”.

8. Poetul sau preferat este americanul Walt Whitman, despre care Tuomas crede ca este un geniu. Muzicianul a daruit volumul „Leaves of Grass” unui numar mare de prieteni dar nu toti au inteles arta scriitorului. Tuomas crede ca Whitman i-a dedicat lui toate poeziile sale.

9. A avut mereu o parere proasta despre el insusi si a spus ca blestemul sau cel mai mare a fost aceasta ura de sine pe care, din fericire, a reusit sa o depaseasca.

10. A declarat de curand ca este casatorit civil cu solista finlandeza Johanna Kurkela. Cei doi au o relatie din 2009.

Johanna

11. A inceput sa studieze pianul la varsta de 7 ani, la sugestia mamei sale Kirsti, care a fost foarte ingrijorata ca piciului s-ar putea sa nu ii placa instrumentul. S-a inselat, deoarece Tuomas a adorat muzica din prima!

12. A facut armata si a declarat ca a fost o perioada foarte usoara pentru el, pentru ca este obisnuit cu un program strict. A urat, insa, agresivitatea unora dintre exercitii.

13. Ii place foarte mult cultura americana si a fost plecat ca student in Statele Unite. Adora personalitati precum Henry David Thoreau si filosofia transcendentalista a acestora.

14. Este considerat unul dintre cei mai culti muzicieni contemporani de publicatia germana Orkus. De la Edgar Allan Poe, la Stephen King, Samuel Taylor Coleridge, Emily Dickison, J.R.R, Tolkien si altii, Tuomas a citit cu pasiune tot ce i-a cazut in mana.

15. Una dintre piesele sale favorite este „Frozen” de la Madonna si asta datorita videoclipului pe care artistul il considera exceptional.

16. A declarat ca desenele Disney i-au marcat viata, lucru pe care l-a simtit inca de la frageda varsta de 2 ani, cand a intrat in contact cu ele.

„A fost ca si cum mi-as fi descoperit lumea preferata. M-am simtit instant acasa in randul acelor personaje”, a marturisit Tuomas.

Tuomas 2

17. Este dependent de inghetata de vanilie, despre care stie foarte multe lucruri.

„Stiu sa fac diferenta intre o ingehtata cu vanilie naturala si una cu vanilina artificiala. Am mancat atat de multa incat am devenit expert!”

18. Concertul care l-a converit la rock a fost unul vazut in Kansas, in timpul studiilor sale in America. Guns N’Roses si Metallica au fost formatiile care i-au schimbat gusturile si cursul vietii.

19. Crede ca intreaga lume este construita pe sentimente si considera ca legea numarul 1 in viata este sa incercam sa nu ranim pe nimeni.

20. Considera ca un om poate sa fie fericit intr-o cabanuta in pustietate, inconjurat doar de zgomotele padurii si insotit de cineva drag.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*