A-HA- 37 de ani de la prima situare în fruntea clasamentului în Statele Unite

Aha
A-ha

A-ha sărbătoresc astăzi 37 de ani de la urcarea pe locul 1, în Statele Unite, cu piesa Take On Me. Pe data de 19 octombrie 1985, trupa norvegiană A-ha a urcat pe cea mai înaltă poziție a topului american, devenind prima trupă norvegiană care să ajungă pe locul întâi în Statele Unite. 

Videoclipul piesei este realizat într-o maniera inedită: formația este prezentată cu ajutorul unei metode de animație a unor schițe în creion, metodă numită rotoscoping. Această tehnică se combină cu momente de acțiune live.

Materialul a câștigat 6 premii și a fost nominalizat pentru altele două la MTV Video Music Awards, în anul următor.

A-ha este o trupă norvegiană new wave formată la Oslo în 1982. Fondată de Paul Waaktaar-Savoy (chitară), Magne Furuholmen (clape, chitară și voce) și Morten Harket (voce), trupa a devenit celebră la mijlocul anilor 1980.

A-ha a obținut cel mai mare succes cu albumul lor de debut Hunting High and Low, în 1985.

Trupa s-a despărțit după turneul Ending on a High Note Tour, din 2010, dar s-a reunit în 2015 pentru a lansa al zecelea album de studio, Cast in Steel.

Au făcut un turneu de promovare a albumului și au participat la Rock in Rio, care a marcat aniversarea a 30 de ani,i atât pentru trupă, cât și pentru eveniment.

Formația din Oslo a lansat unsprezece albume de studio, mai multe compilații și patru albume live, incluzând cel mai recent album al lor, True North, care va fi  lansat pe 21 octombrie 2022.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*