David Bowie- 49 de ani de la apariția albumului Pin Ups

David Bowie during Ziggy Stardust
David Bowie during Ziggy Stardust

Astăzi aniversăm nu mai puțin de 49 de ani de la data lansării albumului Pin Ups, de către artistul englez David Bowie. Pin Ups este al șaptelea album de studio al muzicianului David Bowie, lansat pe 19 octombrie 1973 prin RCA Records. 

Conceput ca un album „stop-gap” pentru a-și respecta contractul cu casa de discuri, este un album de cover-uri, cu cântece ale trupelor britanice din anii 1960, care l-au influențat pe Bowie în adolescență, cum ar fi  The Kinks, Pretty Things, The Who, Yardbirds și Pink Floyd. Piesele rămân în mare parte fidele variantelor originale, deși sunt interpretate în stil glam rock și proto-punk.

Albumul a fost înregistrat din iulie până în august 1973, la Château d’Hérouville din Franța, după finalizarea turneului Ziggy Stardust. A fost co-produs de Bowie și Ken Scott, marcând finalul colaborării dintre cei doi. Au contribuit și doi membri ai trupei de suport , Spiders from Mars, chitaristul Mick Ronson și basistul Trevor Bolder. Mick Woodmansey a fost înlocuit de Aynsley Dunbar la tobe. În urma unui anunț surpriză la sfârșitul turneului, că Spiders urmau să se despartă, tensiunile au fost mari în timpul sesiunilor de înregistrări, ceea ce s-a reflectat în piese.

Coperta albumului, cu Bowie și Twiggy, supermodelul din anii 1960, a fost făcută la Paris la jumătatea sesiunilor de înregistrare și a fost destinată inițial revistei Vogue.

Track List:

Side A:

 1. Rosalyn (cover Pretty Things)
 2. Here Comes The Night (cover Them)
 3. I Wish You Would (cover The Yardbirds)
 4. See Emily Play (cover Pink Floyd)
 5. Everything’s Alright (cover  The Mojos)
 6. I Can’t Explain (cover The Who)

Side B:

 1. Friday on My Mind (cover The Easybeats)
 2. Sorrow (cover The Merseys)
 3. Don’t Bring Me Down (cover Pretty Things)
 4. Shapes Of Things (cover The Yardbirds)
 5. Anyway, Anyhow, Anywhere (cover The Who)
 6. Where Have All The Good Times Gone (cover The Kinks)


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*