Of Mice & Men lansează single-ul Castaway de pe viitorul album, Tether

Of Mice & Men a lansat videoclipul piesei Castaway. Piesa este preluată de pe viitorul album, Tether, care urmează să fie lansat pe 6 octombrie, prin SharpTone.

Castaway este despre dorința de conexiune cu oamenii din viața noastră, care tind să se distanțeze atunci când se confruntă cu dificultăți. Și despre modul în care incapacitatea noastră de a-i ajuta adesea se simte ca și cum am fi înghețați în timp”, spune trupa.

Cei patru membri ai trupei californiene au produs și conceput toate melodiile de pe Tether, al optulea lor album. Basistul/vocalistul Aaron Pauley a mixat și a masterizat albumul, în timp ce bateristul Valentino Arteaga a proiectat și pictat artwork-ul. Chitariștii Phil Manansala și Alan Ashby, Aaron și Tino au pus suflet în fiecare notă, creând un alt document sonor al vieții lor.

„Nu ne-am concentrat atât de mult pe cum suna, cât ne-am concentrat pe cum se simte”, explică Pauley. „Acesta este un lucru ciudat de făcut când lucrezi cu sunete. Dar acesta a fost cu adevărat scopul.”

Of Mice & Men abordează depresia, anxietatea, singurătatea și teama existențială, trecând prin întuneric și subliniind importanța creativității ca balsam pentru sănătatea mintală. O furtună impunătoare de sunete se unește, îmbinând elocvența înălțătoare a rockului activ modern cu disonanța atmosferică a post rock-ului experimental. Trupa a apărut pentru prima dată ca parte a unei avangarde a viitorilor producători de hituri rock agresivi. De-a lungul anilor, ei s-au remarcat prin muzicalitate, ambiție creativă și determinare.

Albumul opt nu este mai puțin ambițios. Tether este ancorat în meditația asupra a ceea ce înseamnă a fi alături de prieteni, familie, artiști și colegi de trupă. Ce înseamnă să fii acolo pentru oamenii care depind de noi, știind că nu îi putem proteja pe deplin de greutățile vieții?

Tether este următorul pas în evoluția trupei Of Mice & Men, combinând sunetul de bază cu design-uri de sunet experimentale și eterice. Procesul creativ s-a concentrat mai degrabă pe entuziasmul descoperirii decât pe „obiective” preconcepute. Au urmărit momentele în care evazivul „factor x” se dezvăluie în cântece. Acele momente sunt palpabile în cântece precum Integration, Warpaint, Enraptured și Indigo.

„Este vorba de a crea momente pentru oameni”, spune Pauley. „Muzica este coloana sonoră a vieții oamenilor.”

Of Mice & Men va pleca în turneu în această toamnă, alături de Bullet For My Valentine și Vended.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*