Sodom va lansa EP-ul 1982 în luna noiembrie

Trupa germană thrash metal Sodom va lansa un nou EP, 1982, pe 10 noiembrie, prin SPV/Steamhammer. În primăvara anului 1982, în Essen, Stauderstraße, într-o mică sală de repetiții mucegăită dintr-o zonă industrială pustie, trei tineri cu plete și-au acordat instrumentele și au început să lucreze din greu, înregistrând prima lor casetă demo, la volum maxim.Ceea ce au creat s-a numit Witching Metal, și este thrash metal de cea mai pură varietate.

Solistul Thomas „Angelripper” Such a spus: „Practic, am ales greșit cheia, dar atunci nu ne păsa de corectitudinea muzicală, toți eram interesați doar de atitudine. Eram împotriva instituțiilor, aveam probleme cu profesorii și supraveghetorii noștri pentru că , după părerea lor, purtam haine greșite și ascultam genul greșit de muzică. La colegiul profesional, eu eram singurul pasionat de metal. Toți ceilalți ascultau New Wave sau Neue Deutsche Welle.”

Asta era acum 41 de ani, dar influența acelei epoci formative încă are efecte în prezent. De aceea, Tom și Sodom au scris piesa 1982, amintindu-și primii pași ai trupei, atât muzical, cât și liric. Acum, 1982, precum și reînregistrările pieselor Witching Metal, Victims Of The Death, Let’s Fight In The Darkness Of Hell și Equinox au fost imortalizate pe vinil și unele pe CD pentru prima dată. 

1982 Track listing:
01. 1982 (Remix)
02. Witching Metal
03. Victims Of Death
04. Let’s Fight In The Darkness Of Hell
05. Equinox

Toamna trecută, Angelripper a confirmat că trupa a început să lucreze la continuarea LP-ului Genesis XIX, din 2020. El a spus: „Încă lucrăm la materialul pentru un nou album. Vă pot spune că acesta va fi cel mai heavy album Sodom. Nu știu când va fi lansat – anul viitor sau în 2024 – pentru că vreau să lucrez la el fără nicio presiune”, a continuat el. „Este foarte important. Când totul va fi gata, putem vorbi cu o casă de discuri pentru lansare. „Da, suntem mereu activi”, a adăugat Tom. „Genesis XIX a fost un album minunat, pentru că am petrecut mai mult timp înregistrându-l.” 

Albumul aniversar al celor 40 de ani de activitate, 40 Years At War – The Greatest Hell Of Sodom, a fost lansat în octombrie 2022 prin Steamhammer/SPV. LP-ul a inclus câte o melodie de pe fiecare dintre albumele de studio anterioare, reînregistrată. CD-ul și LP-ul dublu pe vinil cu coperta crează de Eliran Kantor (Kreator, Testament) conțin 17 piese, toate recent înregistrate de Such, Frank Blackfire (chitară), Yorck Segatz (chitară) și Toni Merkel ( tobe). Genesis XIX a apărut în noiembrie 2020, prin Entertainment One (eOne) în America de Nord și Steamhammer/SPV în Europa. Discul a fost înregistrat de Siggi Bemm și masterizat de Patrick W. Engel și cu coperta realizată de Joe Petagno. Angelripper a descris Genesis XIX drept „una dintre cele mai dure și mai diverse înregistrări de studio pe care Sodom le-a lansat vreodată”.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*