Far Away From Earth a lansat albumul de debut, F.A.F.E.

Trupa alternative metal Far Away From Earth din București a lansat albumul de debut, intitulat F.A.F.E. weekend-ul trecut. Este vorba despre o formație tânără, plină de entuziasm, care aduce o nouă perspectivă asupra rockului alternativ. 

Proiectul acesta începuse încă din luna martie, 2022, propunându-și să aducă o gură de aer proaspăt pe scena rock-ului autohton. Dinamism, sinceritate, asumare, pasiune, originalitate dată de accentele de caval, versuri interesante, ce transmit mesaje pline de tupeu și avânt… Avem de-a face cu un album de debut impecabil, care ține ascultătorul captivat prin versurile cântate când alert, în manieră rap, când în forță, de Matei Stelian, imprimând un aer și o atitudine punk. La acestea, se adaugă basul cântat „slap”de către Mihai Epuran, tobele dinamice ale lui Mihnea Stăncescu și riff-urile lui Mario Iliescu, ce alternează momente de agresivitate și nuanțe de sensibilitate. Aerul proaspăt, pur românesc este dat de cavalul interpretat de Ștefan Iugan, uneori jucăuș, alteori săltăreț sau duios.

Mesajul transmis de Far Away From Earth este clar: băieții vor spune mereu ce au de spus, despre orice li se pare în neregulă, despre orice îi deranjează, dintr-o postură verticală și cu elanul și curajul care-i caracterizează! Fără teamă de prejudecăți și fără nici o jenă, în fața oricui!

Solistul Matei Stelian a declarat recent pentru Rock FM: „Iubesc toate piesele de pe acest album. Reprezintă perfect un grup de prieteni cu flacăra de a crea ceva ieșit din tipar. Am știut de la început că trebuie să ne ocupăm de tot ce reprezintă muzică și imagine, să facem totul în felul nostru. Albumul a trecut prin mai multe stadii și concepte, inițial intitulat Scrum, după piesa care ne gândeam că ar cuprinde toată atmosfera discului. Totuși, în timp ce devenea din ce în ce mai ușor să compunem și să punem la bătaie compoziții tot mai neobișnuite, am ajuns la numele Febra Alternativei și, după, F.A.F.E., așa cum ne referim noi tot timpul la trupă.”

„Din poziția de producător al albumului, am putut să observ cum fiecare dintre noi intră în acel spațiu mental creativ în timpul înregistrărilor. Mihnea este probabil cel mai robust în studio: din momentul în care am apăsat prima oară record, omul meu a înregistrat tobele pentru mai bine de jumătate din melodii în prima zi. Mike la fel, turuia melodiile din primele câteva încercări, doar că, de fiecare dată, găsea câte o mică improvizație, care eleva melodia, în special pe piesa Julituri, momentul său de glorie pe «slap bass». Cu Mario am construit cele mai multe lucruri în studio: linii melodice, armonii și aranjamente care nu s-ar găsi în mod normal live.”

Matei a continuat: „Am experimentat cu multe efecte din procesorul de chitară și modul de mixaj al chitarelor. În final, Fane și cu mine suntem cei care muncesc cel mai bine fără prea multă premeditare. Orice dublă a cavalului său era ceva cu adevărat unic și am vrut amândoi să capturăm asta pe album. Cel mai mândru sunt de linia melodică pe Aberații Populare Românești sau pe intro-ul piesei Scrum. Pentru vocea mea, cea mai mare realizare este clar piesa Viu Grai, unde am dat tot ce aveam mai bun de oferit.”

„Videoclipurile sunt ceea ce, cred eu, ne diferențiază total de celelalte trupe. Piesa Câine a fost menită să aibă un videoclip animat dintotdeauna, iar personajul a devenit, acum, un fel de mascotă a trupei. Este clar creația de care sunt cel mai mândru. Cel mai distractiv moment din experiența de a creea F.A.F.E. a fost, cu certitudine, ziua de filmări pentru Scrum, unde singura indicație a fost să fim noi înșine pe cameră,” a mai declarat solistul Far Away From Earth.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*