Albume rock si metal care vor fi lansate in 2014 (partea a doua)

In ianuarie v-am prezentat o lista cu albume rock/metal care vor fi lansate in 2014 (mai multe detalii gasiti AICI). Totusi, surprinzator si imbucurator in acelasi timp, exista alte trupe mari care se inghesuie sa isi lanseze noile discuri in acest an. O lista detaliata veti gasi mai jos.

De asemenea, putem afirma faptul ca anul 2014 va fi cel mai productiv an in meterie de albume lansate de marile trupe din prezent (lista chiar ar fi putut fi extinsa dar unele formatii nu s-au decis daca vor lansa noile materiale in acest an).

Voi ce albume asteptati?

Opeth

Suedezii de la Opeth au anuntat in repetate randuri ca anul 2014 va marca lansarea noului material. Deocamdata nu se stie numele exact al noului disc (au existat niste zvonuri pe Internet, dar nu au fost deocamdate confirmate). Noul album, dupa spusele membrilor trupei, va fi un „‘Heritage’ mult mai heavy”. Ar fi si cazul.

Mikael Akerfeldt a explicat: „Albumul suna epic si neobisnuit. Anumite sunete ar putea fi obtinute in mod sintetic dar cand am tras ‘Storm Corrosion’ mi-am dat seama ce diferenta mare exista intre artificial si natural. Sper sa nu iasa o dezordine totala”.

Ne Obliviscaris

Ne Obliviscaris este considerata una dintre revelatiile anului 2012. Albumul „Portal Of I” este considerat de multi critici ca fiind unul dintre cele mai bune discuri lansate in anul respectiv. Drept dovada, piesa ‘And Plague Flowers The Kaleidoscope’ a fost inclusa in materia Conservatorului de Muzca din Sydney. Formatia in acest moment se pregateste sa trimita inregistrarile la mixaj.

Septicflesh

De la reuniunea formatiei in anul 2007, Septicflesh au lansat doua albume de exceptie. Multi fani au asteptari mari si isi doresc din tot sufletul ca trupa sa nu dezamageasca. Pentru un interviu exlusiv MRM, chitaristul Christos Antoniou ne descria astfel noul disc: „Se pare ca pana acum noul material va fi cea mai intunecata capodopera a din punct de vedere muzical.”

God Of Atheists

God Of Atheists este formata din Asgeir Mickelson (ex-Borgnagar), Trym (ex-Emperor), ICS Vortex (Arcturus, ex-Dimmu Borgir), Carl August Tidemann (Arcturus), Ihsahn (ex-Emperor), Sareeta (Ram-Zet), Lars K. Norberg (Spiral Architect), Vibeke Stene (ex-Tristania). Personal, ma astept ca trupa sa lanseze un album de exceptie in conditiile in care beneficiaza de un line-up de neimaginat. Mare parte din piesele de pe viitorul disc au fost scrise in 2008 si inregistrate din 2010 iar compozitorul principal este Asgeir Mickelson, un om cu o experienta imbelsugata.

Killer Be Killed

Pentru ca tot vorbim despre supergrupuri, Max Cavalera (Soulfly, ex-Sepultura) i-a cooptat pe Greg Puciato (The Dillinger Escape Plan), Dave Elitch (ex-The Mars Volta) si pe Troy Sanders (Mastodon) si se pregatesc sa lanseze albumul de debut in curand.

Cynic – „Kindly Bent to Free Us”

Cynic se pregatesc sa lanseze in data de 14 februarie 2013 un nou album. In conditiile in care trupa nu a mai lansat un album (nu ne referim la EP-uri) din anul 2008, avem asteptari mari la noul disc. Cele doua piese publicate deja nu ne-au dezamagit.

Paul Masvidal a oferit la inceputul anului precedent urmatoarele detalii despre noul material de studio: „Are un feeling modern dar linistit. E diferit de ceea ce am facut pana acum. Are o noua culoare, un nou spatiu. Incerc abordari diferite, incerc alte metode de expresie. Suna a Cynic insa complet nou.”

Textures

Textures se afla in acest moment in studio si compune piese noi pentru un nou album. Totodata, noul disc va marca debutul lui Joe Tal, noul chitarist.

Queens Of The Stone Age

Desi trupa a lansat in 2013 albumul „Like Clockwork”, solistul Josh Homme a anuntat ca Queens Of The Stone Age se va intoarce in 2014 cu un nou material. Acesta a adaugat: „Avem deja suficiente piese pentru un LP. Suntem prinsi pana in septembrie dar dupa aceea avem de gand sa ne punem pe treaba”

Decapitated

Polonezii de la Decapitated au inceput deja sa lucreze la piese noi, dovada fiind pozele publicate din studio. In ciuda schimbarilor repetate de line-up, nu ne indoim ca formatia nu va lansa un album lafel sau chiar mai bun ca discul „Carnival Is Forever” (2011).

Black Label Society – „Catacombs of the Black Vatican”

Noul album va fi lansat in data de 8 aprilie 2014 si orice fan al trupei moare de nerabdare sa asculte noile piese pregatite de Zakk Wylde&co.

Godsmack

Orice album nou Godsmack este un motiv de bucurie pentru orice ascultator rock/metal. Americanii in frunte cu Sully Erna au compus mereu muzica buna dar inca sunt considerati una dintre cele mai subestimate formatii din ultimii 20 de ani.

Periphery

Americanii de la Periphery lanseaza la sfarsitul lui ianuarie un nou EP dar formatia doreste sa lanseze pana la sfarsitul anului si un nou album. 

Necrophagist

Sa fim seriosi, ar fi surpriza anului. Desi trupa nu a anuntat nimic oficial de ceva timp, orice an poate fi potrivit pentru lansarea unui nou album. Intr-adevar, aceasta asteptare dureaza cam de 10 ani dar speranta moare ultima.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*