Alexi Laiho s-ar putea să nu mai aibă voie să folosească numele de „Children Of Bodom”

711 vizualizări

Formația finlandeză de melodic death metal și-a schimbat radical componența dintr-un foc, anunțând la începutul lui noiembrie pe pagina lor de facebook. Ultimul concert în componența actuală va avea  loc pe 15 decembrie 2019 în Helsinki.

Cu bassistul Henkka T. Blacksmith, toboșarul Jaska W. Raatikainen și clăparul Janne Warman plecați, vocalistul Alexi Laiho și-ar putea pierde dreptul de a folosi numele de „Children Of Bodom” cu noul line-up.

Conform revistei finlandeze Soundi, cei trei membri care au părăsit formația dețin drepturile Children Of Bodom sub denumirea de AA & Sewira Consulting Oy. Pe 28 iunie, cei trei au depus o cerere la Consiliul Național de Brevete și Înregistrare al Finlandei, cerere care le garantează 5 ani de drepturi începând cu 1 octombrie 2019, așadar Laiho n-are dreptul să se folosească de numele trupei fără acordul lor scris.

Într-un interviu cu Helsingin Sanomat, Laiho recunoaște că au fost niște probleme în grupul lor de ceva vreme:

Decizia finală a venit când ceilalți trei au zis că nu mai pot continua. Au fost motive de familie la mijloc și le respect decizia. Și eu am o soție și o fiică vitregă în Australia, iar soția mea îmi înțelege stilul de viață. Sunt mai mereu plecat, dar mereu mă întorc și le ofer totul. Nu-i nimic mai important pentru mine.

Tensiunea a crescut luna trecută, când Children Of Bodom avea turneu în Rusia, iar Laiho recunoaște că certurile au fost din cauza lui și câtorva neînțelegeri și că totul părea că trupa se destramă „acum și aici”.

Tot pentru Soundi, Laiho spune că n-ar fi o idee prea bună din punct de vedere legal să continue cu numele de Children Of Bodom. S-ar putea ca numele trupei să se schimbe puțin. Poate să fie doar Bodom sau numele unei piese, dar trebuie să fie ceva care dă de înțeles că e aceeași trupă.

De asemenea, Laiho deja a găsit un nou bassist și un toboșar, pe care îi descrie ca fiind „niște tineri extrem de talentați cărora le stă bine pe scenă” și că noua formulă va urca pe scenă în primăvară.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*