Amon Amarth lansează videoclipul piesei Oden Owns You All

Amon Amarth- band aug 2022
Amon Amarth- band aug 2022

Amon Amarth lansează videoclipul piesei Oden Owns You All. Piesa este preluată de pe cel de-al doisprezecelea album de studio, The Great Heathen Army. Albumul a fost lansat în august prin Metal Blade Records. LP-ul a fost înregistrat cu apreciatul producător britanic Andy Sneap. Acesta a lucrat anterior cu trupa la albumele Deceiver Of The Gods (2013) și Jomsviking (2016).

Chitaristul Johan Söderberg a declarat: „Am încercat să alegem un sunet mai întunecat și mai brutal pe acest album. Ultimul album (Berserker) am încercat să-l facem mai heavy metal. Acum am vrut să mergem mai mult către death metal – mai ales ca sunet, mai brut și întunecat.”

„Întotdeauna ne-a plăcut să amestecăm unele influențe heavy metal în muzica noastră. Dar pe acest album am vrut să ne întoarcem mai mult la death metal”, a explicat el. „Dar, bineînțeles, melodia Saxons And Vikings este foarte heavy metal pentru că Biff Byford de la Saxon participă la piesă. Dar este totuși poate mai heavy decât o melodie heavy metal, aș spune.”

În luna februarie anul trecut, Amon Amarth a lansat un single de sine stătător, Put Your Back Into The Oar. Piesa a fost înregistrată și mixată în ianuarie 2021 la Fascination Street Studios din Suedia cu producătorul Jens Bogren. A fost lansată prin intermediul propriei case de discuri a trupei, Victorious Music.

Amon Amarth a făcut echipă cu Machine Head pentru turneul european Vikings And Lionhearts din septembrie și octombrie.

Amon Amarth este în prezent în turneu în America de Nord cu Carcass, Obituary și Cattle Decapitation.

Amon Amarth a ajuns foarte sus: 30 de ani de carieră care i-a văzut evoluând de la origini umile în sălile de repetiții întunecate și umede din Tumba lor natală, până la statutul lor actual de cap de afiș al festivalurilor explozive și una dintre cele mai adorate trupe de metal din lume.

Înființată în 1992, Amon Amarth au devenit marii moderni ai metalului urmând calea grea. Dedicați fără milă pentru a crea muzică nouă și a o promova, suedezii și-au construit în mod constant o reputație formidabilă ca trupă live feroce. Pe măsură ce anii au trecut, au fost din ce în ce mai recunoscuți și pentru realizările lor înregistrate. Încă de la începutul mileniului, Amon Amarth a fost de neoprit.

Lansări inovatoare precum With Oden On Our Side din 2006 și continuarea sa legendară, Twilight Of The Thunder God din 2008 le-au consolidat și mai mult popularitatea în întreaga lume metal. Spectacolul live al trupei a evoluat cu fiecare turneu succesiv, transformându-se în unul dintre realizările senzaționale ale metalului modern. Berserker a adus cu sine o călătorie epică, care a făcut istorie prin America de Nord, alături de colegii suedezi Arch Enemy, At The Gates și Grand Magus și a avut vânzări extraordinare.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*