Andrea Vadrucci: „Consider că a fi tu însuți și a face ceea îți place reprezintă principalele modalități de a obține notorietate pe Internet” (interviu)

1.153 vizualizări

Interviu realizat de către Bogdan Pavaloi / DrumStage

În această primăvară, DrumStage se întoarce pe scenă din Quantic, pe 18 martie cu noi demonstrații live ale unor toboșari de excepție.  Ediția “Kick The Spring” va fi cea mai complexă ediție indoor, din care nu vor lipsi expozițiile, show-urile de lumini și nu în ultimul rând, o serie de toboșari excepționali.

După ce v-am prezentat interviurile cu Sergio Ponti, Septimiu Hărșan și Adrian Tăbăcaru, a venit vremea să vorbim și cu Andrea Vadrucci, headliner-ul ediției DrumStage de sâmbătă. Italianul în vârstă de 33 de ani este unul dintre cei mai importanți și reprezentativi bateriști ai noului mileniu: acesta a lansat în anul 2011 albumul „Classical Drumming”, prin care a prezentat o abordare modernă a unor piese clasice, precum „Bărbierul din Sevillia” sau „Orfeu în Infern”, dar s-a ocupat și de interpretări inedite a unor piese etalon, precum soundtrack-ul din jocul video Super Mario.


Salutare Andrea și bun venit pentru prima dată în România! Pentru început, poți să ne spui cum ți-ai descoperit pasiunea pentru acest instrument? Cumva cânți și la altele pe lângă acesta?

Bună! Am primit primul meu drumset atunci când aveam 10 ani, dar am început această activitate cu mulți ani înainte cu cești și vase, ca mai apoi să cânt și la clape. A fost o alegere naturală provenită dintr-o imensă pasiune și dăruință: mi-am dorit mereu să cânt la tobe de fiecare dată când ascultam muzică și mă concentram pe ritm. Celălalt instrument pe care îl mai practic este clapa, dar doar la un nivel de bază.

Care este sfatul tău pentru persoanele care doresc să înceapă să învețe să cânte la tobe?

În primul și primul rând: distrați-vă! Să faci exerciții este important dar, mai ales la început, este foarte important să asculți muzica preferată pentru a înțelege și a interacționa cu ceea ce bateristul face. De asemenea, încercați să fiți relaxați atunci când cântați, nu vă stresați și savurați călătoria!

Știm că nu este ușor să aduni vizionări pe YouTube, dar tu ai reușit acest lucru, chiar ai reușit să strângi mai bine de 80 de milioane de vizionări. Spune-ne, ai reușit să găsești o rețetă pentru această realizare?

Am început să fac filmulețe pe care le-am urcat pe YouTube încă din anul 2006, atunci când acesta era un website mic. Nu exista în acea vreme conceptul de „youtuber”, nu existau rețele de socializare imense și nici interes pentru un content video online. Am vrut să experimentez diferite lucruri, să îmi exprim creativitatea și să mă distrez, acesta a fost și scopul meu principal și rămâne la fel după atâția ani. Consider că a fi tu însuți și a face ceea îți place reprezintă principalele modalități de a obține notorietate pe Internet.

Având în vedere faptul că vei cânta pentru prima dată în România, suntem curioși să aflăm cum ne vei uimi. Cum va arăta playlist-ul tău?

Voi fi atât de entuziasmat să vă vizitez țara pentru prima dată în viață și abia aștept să vă prezint felul în care cânt la tobe! Voi cânta albumul „Classical Drumming”, pe care l-am înregistrat acum câțiva ani cu o orchestră completă într-un teatru italian construit în secolul al XVIII-lea. Mai mult decât atât, voi mai cânta câteva hit-uri proprii de pe Youtube, inclusiv câteva aranjamente pentru jocuri video și alte medley-uri nebunești.

Ești un membru al Cirque Du Soleil, mai exact ești bateristul din spatele Kooza Show. Acesta este un spectacol pentru copii ce a fost adus publicului larg cu o producție perfectă și uluitoare. Spectatorii chiar au mărturisit că rămân fără aer atunci când vizionează acrobațiile uimitoare și spectacolul de lumini maiestuos. Cum te simți că faci parte din această echipă?

Am realizat un turneu de doi ani împreună cu Kooza și am călătorit prin Europa, America de Nord și de Sud și am iubit fiecare minut al acestuia. A fost un show energetic, pozitiv și amuzant care a reușit să îmi reflecte întreaga personalitate la tobe. Doar prin simplul fapt că am împărțit această experiență cu alți artiști incredibili din întreaga lume și cu un public numeros în fiecare noapte a fost o plăcere imensă și o adevărată onoare pentru mine.

Cum reușești să creezi acel sunet specific al tobelor pentru a reliefa tot suspansul și fiorul și de a trimite adevăratele emoții către audiență? Cât de multe ore petreci în sala de repetiții și câte show-uri ai susținut împreună cu Cirque Du Soleil?

Am avut două roluri în timpul show-ului. Primul a fost să cânt întregul soundtrack cu trupa, subliniind fiecare act și numeroasele momente ale artiștilor care se aflau pe scenă. La un anumit punct am realizat un drum solo cu un imens drumset prin care am interacționat cu audiența și chiar a fost magic: am reușit să mă conectez în fiecare noapte cu oameni noi și cu diferit culturi și limbi, a fost incredibil, a existat mereu o emoție imensă. Noi obișnuiam să realizăm un soundcheck extins în fiecare zi înainte de spectacole, timp care includea repetiții, studiu și testări. În doi ani am realizat aproape 600 de show-uri pe trei continente.

Să vorbim puțin despre planurile de viitor, ce ne pregătești?

În acest moment mă concentrez pe crearea și producția unor noi video-uri. În ultimii doi ani pe drum nu am reușit să compun lucruri noi, iar acum sunt în sfârșit capabil să o fac din nou, mai ales că am căpătat mai multă experiență, noi unelte și chiar o pasiune și mai mare. De asemenea, am început să lucrez la un album solo.

A fost o reală plăcere să conversăm! Ne vedem în data de 18 martie în Quantic Club din București la Drumstage Spring Edition!

Desigur! Abia aștept să ne întâlnim cu toții pentru a noapte plină de bucurie și tobe! Ne vedem în curând!

afis-drumstage-2017_1

DrumStage „Kick the Spring”, ediția a V-a va avea loc în data de 18 martie în club Quantic din București, iar biletele pentru acest eveniment pot fi cumpărate online de pe www.ambilet.ro.

Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*