Apocalyptica lansează un nou single, Rise Again, cu Simone Simons de la Epica

Apocalyptica june 2022

Apocalyptica a lansat o nouă piesă, Rise Again, cu Simone Simons de la Epica la voce. Însoțită de un videoclip regizat de Lisa Mann, Rise Again este o nouă versiune a piesei instrumentale Rise, preluată de pe cel mai recent album al finlandezilor, Cell-0.

Eicca Toppinen comentează: „A fost atât de grozav să facem Rise Again cu Simone Simons! Pregătind turneul Epic Apocalypse, ne-am gândit să facem colaborarea cu Epica și mai profundă, lansând o melodie împreună. Rise de pe albumul Cell-0 a avut frumusețea și am simțit că se potrivește perfect pentru vocea unică a Simonei. Suntem fericiți cu această piesă și foarte încântați de acest turneu cu Epica, deoarece va fi ceva cu adevărat special și uimitor !”

Turneul Epic Apocalypse al trupelor Apocalyptica și Epica va începe pe 23 ianuarie la Oslo și se va încheia pe 29 martie la Leipzig, Germania. În deschidere, va cânta Wheel.

La festivalul Louder Than Life de anul acesta, Toppinen a vorbit despre momentul în care fanii se pot aștepta la un nou album de lungă durată Apocalyptica. „Este foarte greu de spus, pentru că acum tocmai am lansat EP-ul Metal Classic, Classic Metal. Probabil în decembrie sau ianuarie va apărea următoarea piesă. Va avea o invitată la voce. Nu pot dezvălui încă cine este. Dar va apărea atunci. Și vor fi lansate și alte single-uri anul viitor. Bănuiesc că următorul album nu va fi înainte de ’24 – un album complet.”

El a continuat: „Urmăm căi diferite. Pentru că lumea digitală dă posibilități noi. Nu mai merge modul old school. Să lansăm un album apoi să facem turnee timp de doi sau trei ani apoi să facem un nou album. Nu mai este așa. Lumea modernă necesită, într-un fel, să se furnizeze ceva nou și proaspăt aproape constant. Și avem această lume clasică a cover-urilor. Apoi avem lumea instrumental originală Apocalyptica. Și avem lumea vocală Apocalyptica. Avem într-un fel trei drumuri pe care le urmăm. Pentru că un album este întotdeauna puțin mai mult ca un concept. În timp ce mergem pe această structură a unui singur album, vrem să menținem aceste două alte căi vii în același timp. De aceea este foarte greu de spus exact ce se va întâmpla și în ce ordine.”

Metal Classic, Classic Metal a fost lansat în septembrie. Include piesa focus Flight Of The Bumblebees, aparținând originar lui Nikolai Rimski-Korsakow. Metal Classic, Classic Metal conține și o nouă versiune a Simfoniei a 5-a a lui Beethoven, precum și un remake al piesei Bolero de Maurice Ravel.

Eicca a vorbit despre planurile trupei pentru continuarea LP-ului Cell-0 din 2020. „Am început să vorbim despre următorul album. Dar, între timp, am făcut înregistrări individuale. Melodii noi ca să putem lansa ceva în mod constant… Bănuiesc că vom începe să scriem pentru noul album. Am început să vorbim despre ce ar putea fi, ce ar fi interesant să facem, dar nu s-a mers încă foarte departe. Pentru că mentalitatea este acum, facem turneul „Cell-0”. Și nu este ușor, în același timp, să avem inspirație și motivație pentru a scrie un nou album. Pentru că înregistrarea lui este un proces uriaș. Este nevoie de mult timp și multă energie. Avem atât de multe concerte încât nu este posibil să facem asta acum. Dar cred că vom începe în curând”.

În martie trecut, Apocalyptica a lansat single-ul I’ll Get Through It, care a fost scris de compozitoarea americană Diane Warren. Franky Perez este vocalistul invitat, ca în albumul Shadowmaker, din 2015. Colaborează și Geezer Butler de la Black Sabbath la bas. Piesa s-a născut dintr-o vizită pe care Geezer și Franky i-au făcut-o prietenei lor Diane. Aceasta deja scrisese piesa Not Strong Enough pentru Apocalyptica, inclusă în albumul  din 2010 7th Symphony.

Shadowmaker din 2015 a fost primul album  Apocalyptica cu doar un vocalist– Perez – în loc de colaboratori invitați. Discul a fost înregistrat cu producătorul câștigător al premiului Grammy Nick Raskulinecz.

Înainte de a-l înrola pe Perez, care a însoțit Apocalyptica în turneul din 2022 în America de Nord, grupul a lansat opt ​​albume care îmbină măiestria violoncelului clasic al celor trei membri ai trupei cu elementele mai dure ale lumii rock, inclusiv tobe și vocaliști invitați, cum ar fi Gavin Rossdale din Bush și Corey Taylor de la Slipknot și Stone Sour.

În aprilie 2021,Apocalyptica a lansat videoclipul oficial pentru colaborarea sa cu cântărețul Papa Roach, Jacoby Shaddix. Este vorba despre o versiune de cover a clasicului Cream, White Room. Piesa a fost produsă de Howard Benson la West Valley Recording Studios din California și mixată de Chris Lorde-Alge.

White Room a fost prima lansare de la Talk To Me, din august 2020. Acea melodie a fost o colaborare cu liderul Halestorm, Lzzy Hale.

Cell-0 a apărut în ianuarie 2020. Acesta a fost primul album complet instrumental al trupei în 17 ani.

Apocalyptica- Rise Again
Apocalyptica- Rise Again

Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*