Architects: „Moartea lui Tom n-a fost o înfrângere”

Data de 20 august 2016 a însemnat o pierdere uriașă pentru formația britanică de metalcore Architects, dar și pentru fani, când chitaristul și fondatorul Tom Searle a pierdut lupta cu cancerul. A urmat single-ul „Doomsday”, o piesă pe care Tom nu a reușit s-o termine de scris la timp, apoi albumul fenomen „Holy Hell” lansat anul trecut, în 2018.

La festivalul Sonic Temple, echipa Loudwire a reușit să vorbească puțin cu vocalistul Sam Carter și să afle cum se mișcă lucrurile, ce se află în planurile lor de viitor și cum se descurcă după pierderea lui Tom.

Dacă erați curioși de ce albumul „Holy Hell” nu începe cu melodia cu același nume sau cu single-ul deja cunoscut înainte de lansare, ci cu „Death Is Not Defeat”, vă lămurește Sam: „E felul lui Dan de a-i transmite lui Tom că moartea lui n-a fost o înfrângere.” Carter nu e de acord cu formularea „a pierdut lupta cu cancerul” cum am zis noi mai sus, pentru că „Tom n-a pierdut nimic, a fost un om extrem de puternic”. 

Pentru necunoscători și fanii mai noi, Tom Searle a fost fratele geamăn al lui Dan Searle, toboșarul, și au fondat formația împreună în 2004, numind-o inițial Counting The Days.

După deces, membrii formației au mers la ședințe de terapie pentru a putea trece mai ușor peste momentele grele, iar Sam încă merge oricând poate, susținând că e ok să plângi și să recunoști că nu te simți bine, așa poți trece mai rapid și mai ușor peste și eviți riscul de a intra într-o depresie destul de urâtă.

„E prea multă masculinitate toxică în jur care-ți spune că nu poți plânge,” continuă Sam. „Am fugit de emoțiile mele prea mult timp după ce s-a întâmplat. Să vorbesți cu cineva e foarte sănătos și consider că toată lumea ar trebui s-o facă, mai ales că e o lume nebună și o iei razna înainte ca așa ceva să se întâmple.

Tot anul trecut, înaintea lansării albumului, Architects au lansat mini-documentarul de 22 de minute „Holy Ghost” realizat de Tom Welsh, unde putem vedea procesul de realizare al ultimului album, cum sunt ei în viața de zi cu zi și o înregistrare de la concertul sold out de la Alexandra Palace din Londra, unde Welsh a reușit să capteze un moment puternic: Carter cedează și cade în genunchi pe scenă plângând.

La ceva vreme după lansare, Dan Searle a confirmat că albumul „Holy Hell” e despre durere și despre procesul de vindecare, dar că a și sperat că piesele vor ajuta oamenii care trec prin momente asemănătoare, spunându-le că vor reuși să treacă cu bine prin greutăți și vor ieși iarăși la lumină.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*