ArseA: „Scena rock/metal e cu siguranță în criză în perioada asta.” (Interviu)

672 vizualizări

Luna octombrie a acestui an găsește trupa ArseA la cel de-al 10-lea an de la fondare, un proiect pornit inițial în glumă, ca un hobby, dar care a ajuns ulterior să fie mai mult decât atât.
Povestea ArseA a început de la Riccardo și Enrico și s-a conturat mai apoi într-o formație formată din membrii trecuți deja prin experiențe (bune sau mai puțin bune) cu alte trupe.

Câțiva dintre membrii trupei, Riccardo, Enrico, Matteo și Ivan au stat de vorbă cu noi despre ce înseamnă povestea ArseA și ce pregătesc ei pe viitor. Rezultatul? Îl puteți citi mai jos, desigur!

arsea

Fiecare trupă are un punct de plecare în ceea ce privește muzica sa. Deși poate părea superficială întrebarea, de unde vin influențele muzicii voastre și cum se conturează ele în povestea ArseA?

Riccardo: În muzica noastră sunt foarte multe influențe. Mai aparte este că fiecare membru al trupei are diferite stiluri muzicale și influențe de la alte genuri.  De exemplu, mie și lui Ivan ne place progressive metal-ul, dar ascultăm și Nu Metal, rock, punk și orice alt gen de muzică, numai bună să fie!
Pe de altă parte, Henry e cu death metal-ul, thrash metal-ul, dar îi place să asculte și rock clasic. Alessio, celălalt chitarist, are un „bagaj” întreg de power metal. La fel este și cu solistul nostru, Matthew, la care power metal-ul este influențat de rock-ul anilor 80, iar basistul nostru, George, este și DJ de muzică electronică (incredibil, dar e adevărat). Poate că toate aceste influențe a creat muzica noastră diferită.

Și versurile? Cine se ocupă de ele?

Enrico: Ei bine, Matteo scrie versurile și reflectă diferite situații din realitate și teme introspective. De exemplu, în ultimul nostru material, „A new Dawn” (disponibil în magazine sau shop-uri online), vorbim despre război, nebunie, societatea în care trăim…

Care a fost activitatea voastră din ultimele luni? Ceva concerte?

Riccardo: În ultimele luni am lucrat la următorul nostru album și de aceea am am avut mai puțin timp liber pentru concertele live. Totuși, am fost co-headlineri la un festival din Italia în luna mai (Wings of Bea Metal Fest) și am participat în august la unul dintre cele mai cunoscute festivaluri europene, More Than Fest din Slovacia, alături de trupe precum Children of Bodom, Cradle of Filth, Stratovarius, Andre Matos, Freedom Call și altele.

Să ne imaginăm că ați putea pleca în turneu cu diverse trupe din zilele noastre sau din trecut. Care ar fi acestea?

Matteo: Personal, cred că ArseA ar fi putut face turnee grozave cu multe trupe din trecut. Aș fi bucuros dacă aș vedea ArseA mergând în turneu cu Kamelot, Circus Maximus, Opeth, dar și altele. Influențele noastre  de melodic metal, de fapt, ne permit să concertăm cu asfel de trupe. Dintre trupe legendare, ar fi fost ca un vis să cânt alături de Queensrÿche.

Ce părere aveți despre evoluția scenei rock/metal în contextul actual?

Ivan: Scena rock/metal e cu siguranță în criză în perioada asta. Există sute de trup foarte bune, dar despre care nu vom auzi niciodată vorbindu-se despre ele dacă nu au foarte mulți bani să se promoveze. Nu este vorba doar de talent, până la urmă, iar o trupă rock/metal necunoscută (dar bună) poate rezista doar din resurse proprii.

Veți cânta cât de curând la Maximum Rock Festival 2016. Ce așteptări aveți de la publicul român?

Matteo: Noi nu am mai fost în România până acum. Ne așteptăm la mulți oameni și vrem să-i facem să simtă bine pe muzica noastră. Sunt sigur că o să fie un show bun, de care ne vom bucura cu toții!

Pregătiți ceva nou în viitorul apropiat?

Riccardo: Momentan lucrăm la un nou album care ar putea avea niște surprize plăcute. Ne dorim să programăm câteva concerte prin Europa la începutul anului 2017 și suntem interesați să ne întoarcem chiar și în România!

Mulțumim mult pentru interviu! Mai aveți ceva de adăugat?

Matteo:  Am vrea să adăugăm că suntem onorați să cântăm pe aceeași scenă cu toate trupele invitate,  în special alături de Kamelot și Moonspell, și suntem onorați să aducem „New Down” în România

ArseA va urca pe scena Maximum Rock Festival în prima zi de festival. Biletele pentru ambele zile de festival pot fi găsite online pe  www.AmBilet.ro, www.IaBilet.ro, dar și în rețeaua Eventim.ro (Magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo și librăriile Cărturești și Humanitas) la prețul de 125 lei, respectiv 135 lei în timpul festivalului.

Event: 14-15.10.2016 Maximum Rock Festival


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*