ARTmania prezintă Dordeduh la Inferno Metal Festival

Dordeduh
Dordeduh

ARTmania prezintă Dordeduh la Inferno Metal Festival, care se va desfășura în perioada 6-9 aprilie 2023, fiind unul dintre cele mai importante evenimente ale industriei muzicale din Norvegia.

Sub umbrela „Punți Muzicale Prin Antreprenoriat Cultural/ Musical Bridges Through Cultural Entrepreneurship”, proiect derulat de ARTmania Festival alături de Inferno Metal Festival & Music Conference și Midgardsblot Festival și la inițiativa ARTmania Events, trupa românească Dordeduh va concerta în cadrul Inferno Festival la Rockefeller Music Hall în Oslo, Norvegia.

Echipa festivalului ARTmania primește acces în culisele organizatorice ale festivalului Inferno, în cadrul unui program de schimb de experiență, parte din proiectul derulat împreună cu partenerii norvegieni. ARTmania Festival va fi prezent și în cadrul Inferno Conference, în panelul Open Air Festival Presentation, unde Codruța Vulcu, alături de Runa Strindin (NO) și Nia Pushkarova (BG), sub moderarea cunoscutului jurnalist de muzica și cultură rock & metal, Gunnar Sauermann, vor vorbi despre provocările evenimentelor open- air și dezvoltarea publicului metal.

Dordeduh, trupă black metal, va concerta în cea de-a doua zi a Festivalului Inferno, pe data de 7 aprilie, alături de trupe precum Amorphis (FI) , Godflesh (UK), Wolves In The Throne Room (US) , Odium (DE) etc.

Înființată în 2009 de către membrii și compozitorii Hupogrammos și Sol Faur, trupa Dordeduh îmbină stilul black metal cu sonorități tradiționale și muzica progresivă experimentală.

Cu o activitate de peste 10 ani, trupa a susținut numeroase concerte în cadrul mai multor festivaluri și turnee europene, printre care, Hellfest (FR), Wacken (DE), Gotik Treffen (DE), Brutal Assault (CZ), Metalcamp (SLO), Exit (SRB), Ragnarok Fest (DE), Cernunnos Fest (FR), Kilkim Zaibu (LIT) etc. și a lansat până în prezent două albume, ambele semnate cu casa de producție Prophecy Production din Germania. Cel mai recent album a fost lansat în anul 2021 și contine 8 piese, printre care Descânt, Desferecat, În Vieliștea Vremii.

Dordeduh înseamnă:
Edmond „Huppogrammos” Karban (voce, chitare și alte instrumente)
Cristian „Sol Faur” Popescu (chitare, clape și alte instrumente)
Andrei Jumuga (percuție, tobe, toacă)
Flavius Misaras (bass)

Mai multe despre programul Inferno Music Festival regasiti aici.

Punți Muzicale Prin Antreprenoriat Cultural” este un proiect finanțat prin Granturile SEE 2014-2021 în cadrul Programului RO-CULTURA. Proiectul are o valoare nerambursabilă de 980.230,30 lei (198.102,36 euro) și se desfășoară pe o perioada de 12 luni.

Granturile SEE reprezinta contribuția Islandei, Principatului Liechtenstein și Regatului Norvegiei la reducerea disparităților economice și sociale în Spațiul Economic European și la consolidarea relațiilor bilaterale cu cele 15 state beneficiare din estul și sudul Europei și statele baltice. Aceste mecanisme de finanțare sunt stabilite în baza Acordului privind Spațiul Economic European, ce reuneste statele membre UE și Islanda, Liechtenstein și Norvegia, ca parteneri egali pe piața internă. În total, cele trei state au contribuit cu €3,3 miliarde între 1994 și 2014 și €1,55 miliarde pentru perioada de finanțare 2014-2021. Mai multe detalii sunt disponibile aici și aici.

Programul RO-CULTURA este implementat de Ministerul Culturii prin Unitatea de Management a Proiectului și are ca obiectiv general consolidarea dezvoltării economice și sociale prin cooperare culturală, antreprenoriat cultural și managementul patrimoniului cultural. Bugetul Programului este de aproximativ 34 milioane de euro. Mai multe detalii sunt disponibile aici.

ARTmania Festival, primul festival românesc care a dezvoltat în România ideea de îmbinare dintre artă și divertisment, reprezintă o platformă dedicată promovării tuturor formelor de expresie artistică inspirate din cultura rock.

Începând cu 2006, ARTmania s-a consacrat drept principal promotor regional al proiectelor muzicale contemporane. Muzica este componenta de baza, dar reprezintă doar o parte din experiența pe care ARTmania Festival a dorit să o ofere iubitorilor de artă din România și din străinătate.

Încă de la început, ARTmania a fost gândită ca o platformă culturală care să ofere publicului diverse evenimente și moduri de a experimenta forme variate de expresie artistică, precum concerte, expoziții, lansări de carte și proiecții de film.

Fiind cel mai longeviv festival rock din România și una dintre mărcile cu cea mai îndelungată tradiție de pe scena culturală regională, ARTmania și-a conturat propria identitate prin intermediul unui concept îndrăzneț și al unui ambient special: Piața Mare a uneia dintre cele mai frumoase cetăți medievale din Estul Europei.ARTmania explorează mereu drumuri noi, capitalizând experiența edițiilor anterioare, la care au concertat, între alții, Steven Wilson, Serj Tankian, Devin Townsend, Dream Theater, Opeth, Die Toten Hosen, Nightwish, Within Temptation, Apocalyptica, HIM, The Gathering, The Sisters of Mercy, Lacuna Coil, Helloween, Lacrimosa, Poets of the Fall și Deine Lakaien.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*