August Burns Red: următorul album se va focusa pe „abilitatea de a digera muzica”

262 vizualizări

RadioactiveMike Z, gazda emisiunii „Wired In The Empire” de pe postul de radio 96.7 Kcal-FM, l-a luat la întrebări pe vocalistul formației metalcore August Burns Red, Jake Luhrs. Cei doi vorbesc despre viitorul material, turnee și schimbările din cadrul formației.

Conform lui Jake Luhrs, următorul album August Burns Red se va focusa pe „abilitatea de a digera muzica”: „De ceva vreme lucrăm la partea scrisă. Cu siguranță suntem entuziasmați în legătură cu evoluția și direcția pe care o ia trupa. O să rămânem pe partea agresivă și heavy, dar cred că sunt și multe dinamici diferite. Direcția în care ne îndreptăm din punct de vedere al versurilor e chiar mișto. Chiar cred că o să ne focusăm pe abilitatea de a digera muzica – nu spun că o simplificăm, dar o să fie mai ușor pentru ascultători să priceapă ce se întâmplă cu adevărat.”

„De câteva albume încoace tot zicem să abordăm o parte mai progresivă sau în afara zonei noastre de confort. Am încercat puțin așa ceva și e chiar fain, pentru că dacă asculți toate albumele – sunt sigur că orice artist zice asta – nu sunt la fel,” continuă Jake. „(Cu acest album) se vede evoluția și schimbarea. Cred că e foarte important pentru noi să continuăm așa. Nu vrem să scriem același material, nu vrem să nu mai fim artiști. Albumul ăsta o să dovedească acest lucru cu siguranță.”

Ultimul album al trupei a fost lansat în 2017 sub numele „Phantom Anthem”, iar în luna noiembrie a anului trecut, August Burns Red au surprins fanii cu un EP foarte festiv, cântând colinde și melodii care te duc cu gândul la zăpadă foarte cunoscute, dar și două piese originale, „Winter Wilderness” – care dă și numele EP-ului – și „Avalanche”.

În același interviu, Jake recunoaște că formația era încă într-o fază de imaturitate cu un deceniu în urmă. „Eram tineri și foarte influențați de gen și de direcția în care mergea genul când am scris „Constellations” (2009). […] „Messengers” din 2007 a fost ceva de genul ‘Ne plac breakdown-urile, ne place hardcore-ul care se scrie acum’ și ne-am dus pe asta. Cu „Constellations” am reușit cumva să ieșim din asta puțin și să arătăm ce putem fără să fim neapărat foarte influențați. Cred că eram doar foarte tineri și foarte înfometați: e rapid și agresiv, e foarte multă energie în acel album.”

Deci, când o să iasă din cuptor următorul material, să nu uitați să ascultați și ceva mai vechi ca să vedeți dacă s-au maturizat așa cum trebuie, fiind tot August Burns Red pe care îi știți și-i iubiți.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*