Avenged Sevenfold, anti-sinucidere! Citeste mesajul induiosator al trupetilor

Membrii Avenged Sevenfold au facut o declaratie publica detaliata cu privire la suicid in urma tragediei in care un fan al trupei in varsta de 16 ani din Marea Britanie si-a luat viata.

Pasiunea baiatului pentru  Avenged Sevenfold era foarte mare, autoritatile declarand faptul ca, inaintea mortii, acesta a ascultat intensiv muzica si a urmarit videoclipurile Avenged Sevenfold, precum si materialele Pinkly Smooth – un proiect vechi al trupetilor A.S.

Declaratia integrala a trupei Avenged Sevenfold:

“Catre fanii loiali, prietenii si suporterii trupei,

Ne-au fost aduse la cunostinta recent informatiile cu privire la sinuciderea tragica a unui adolescent in varsta de 16 ani din Regatul Unit care a ascultat muzica noastra si ne-a urmarit videoclipurile cu cateva ore inainte sa moara.

Vrem sa stiti cu totii ca suntem devastati de acest gest si ne pare extrem de rau de familia si prietenii acestuia. Durerea trebuie sa fie inimaginabila; le transmitem condoleantele noastre sincere.

Expertii in domeniul suicidului ne-au asigurat de faptul ca exista o multime de motive care imping o persoana sa recurga la un asemenea gest, si, in timp ce muzica poate sa joace un rol important in viata cuiva, nu poate cauza o astfel de iesire; cel putin, nu singura. Cercetarile arata ca 90% dintre cei care decid sa isi puna capat zilel au suferinte  mentale despre catre nu vor sa vorbeasca si, din cauza tacerii, nu reusesc sa primeasca ajutorul si tratamentul de care au nevoie.
Vestea mortii acestui tanar ne-a cutremurat pe toti. Fan sau nu, nimeni nu ar trebui sa se simta atat de lipsit de speranta. De asemenea, ne-a motivat sa incercam sa facem ceva astfel incat o asemenea tragedie sa nu se mai petreaca pe viitor.

Daca faceti parte din grupul de fani devotati, atunci cu siguranta stiti ca vom lua parte la un eveniment de amploare, in data de 10 Mai, la Festivalul Rise Above, ca support act pentru Seether si efortul acestora de a atrage atentia asupra suicidului, lucru care ne face sa fim extraordinar de mandri si sa ne simtim onorati. Seether au initiat un parteneriat cu un ONG dedicat prevenirii suicidului,  denumit SAVE – Suicide Awareness Voices of Education. I-am contactat pe cei de la SAVE si ne focusam sa ajutam cat mai mult in lupta impotriva sinuciderii. Dorim sa luam atitudine si credem ca si voi, la randul vostru, puteti face ceva!
[…]
Daca doriti sa aflati mai multe depsre prevenirea sinuciderii, vizitati www.save.org.
In numele tuturor membrilor trupei Avenged Sevenfold, a managementului, a echipei si a familiilor noastre, va spunem ca oricat de grea ar fi viata, poti sa treci peste. Nu te lasa! Sa incercam impreuna sa prevenim suicidul.”

Citeste mesajul complet AICI


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*