Biohazard- membrii originali se reunesc pentru câteva concerte în 2023

Biohazard 2011
Biohazard 2011

Americanii de la Biohazard anunță o serie de apariții live în 2023, trupa reunindu-se în formatul original. 

În urmă cu trei săptămâni, Billy Graziadei (chitară ritmică, voce), Bobby Hambel (chitară solo), Danny Schuler (tobe) și Evan Seinfeld (voce principală, bas) au anunțat că se vor reuni pentru o apariție la festivalul Bloodstock Open Air de anul viitor. Biohazard vor fi headlineri pe 13 august 2023, pe scena Sophie Lancaster. Ei vor cânta și la Dynamo Metalfest, care va avea loc în perioada 19-20 august 2023 la Eindhoven, Olanda.

Astăzi, Graziadei a distribuit un mesaj video pe Instagram prin care anunța revenirea lor pe scenă. El spune ca e cel mai grozav mod de a-și petrece timpul liber- cu fanii. 

Billy a continuat confirmând că lista lui membrilor pentru concertele viitoare va consta din „băieții originali: Evan, Danny, Bobby și eu”.

Cât despre ce melodii vor interpreta anul viitor, Graziadei a spus: „Când am fost în turneu împreună, am făcut o mulțime de melodii neoficiale cu Bobby. Dar sunt și multe discuri fără Bobby și vom alege și piese de pe acestea. Așa că, urmăriți-ne cu atenție.”

Grupul este recunoscut ca fiind unul dintre primele care a fuzionat hardcore punk și heavy metal cu elemente de hip-hop. N-au mai urcat pe scenă de când Scott Roberts a părăsit trupa în urmă cu mai bine de șase ani.

Roberts, care a cântat la chitară pe albumul Biohazard din 2005 Means To An End, s-a alăturat grupului în iunie 2011, ca înlocuitor al lui Seinfeld. Scott a fost frontman-ul trupei Biohazard timp de aproape cinci ani înainte de a părăsi trupa în februarie 2016.

Întrebat de Metal Injection despre statutul trupei, Billy a spus în martie: „Vorbim des. Am fost cu Evan la un memorial pentru prietenul meu Scott [Koenig] și a fost grozav să-l văd. DannyBobby și cu mine vorbim destul de des. În timpul pandemiei au fost câțiva oameni care au vrut să cânte la bas cu noi. Tot atunci, toți discutam cu sufletul pe tavă. Și, în principiu,concluzia a fost, că viața e prea scurtă. Și după ce scăpăm de pandemie, vrem să reunim trupa.

„Sunt singurul membru al trupei care este încă activ în muzică”, a continuat el. „Fac ce iubesc. Acesta sunt eu, așa că voi continua.”

„ Dacă aș fi avut simțul în afaceri pe care îl am acum, aș fi avut mult mai mult succes. Dar așa cum am mai spus, acesta nu a fost niciodată scopul meu. Încă nu este scopul meu. Scopul meu este muzica și arta, în primul rând. Probabil că nu voi fi recunoscut pentru nimic extraordinar până nu voi pleca dintre voi, dar e în regulă. Am alte mijloace pentru a plăti facturile și am o soție grozavă care mă sprijină.”

„Biohazard este, într-un fel, o chestiune de vibrație”, a adăugat Billy. „Este ca și când planetele se aliniază și facem lucruri mărețe. Au existat diferite răsturnări nebunești în istoria noastră și-mi imaginez că vor exista în viitor, dar asta e viața.”

 Anii cu Scott Roberts și motivele despărțirii

Într-un interviu din august 2020 pentru podcastul Aftershocks, Roberts a spus că a părăsit Biohazard pentru că „nu mai era fericit”. „A fost un tip cu care nu mă înțelegeam prea bine și asta a făcut ca turneele să nu mai fie distractive pentru mine”, a spus el. „Motivul meu pentru a rămâne a fost să fac un nou album de care să fiu mândru. Apoi a devenit clar că asta nu se va întâmpla, așa că am renunțat.”

Potrivit lui Roberts, Biohazard „se descurca foarte bine” pe circuitul live înainte de decizia sa de a părăsi grupul. „De fapt, am fost în trupă mai mult decât oricine altcineva,  în afară cei patru membri inițiali”, a spus el. „La început, a fost cu siguranță ciudat; oamenii nu știau la ce să se aștepte. Dar, în timp, spectacolele au devenit din nou mari, am fost din nou cap de afiș al festivalurilor – funcționa. Dar totul s-a destramat”.

Într-un interviu din 2017 pentru podcastul The Ex Man, Graziadei a discutat despre despărțirea lui Roberts de grup, spunând că ceilalți membri ai trupei „au intrat în unele probleme” cu Scott odată ce a început lucrul la un nou album de studio. Scott câștiga foarte mulți bani lucrând în New York. În timp ce, cu trupa, câștiga foarte puțin, ceea ce a dus la tensiuni.

Ulterior, Scott a răspuns la comentariile lui Billy, spunând că a renunțat pentru că nu mai era distractiv. „Am fost de acord să pierd bani în turneu atâta timp cât mă distram”, a scris Roberts pe pagina sa de Facebook. „Aș fi continuat să fac asta. Adevărata problemă era că nu mă înțelegeam cu unul dintre membri și nu mă mai distram în turneu cu ei.” El a adăugat: „Singurul motiv pentru a fi într-o trupă este dragostea pentru ea. Nu pentru că ar fi o carieră. Dacă nu îți place ceea ce faci, nu ar trebui să o faci. Aceasta este părerea mea.”

În interviul pentru The Ex Man, Billy a spus că pentru ei Roberts „a mers”. Trupa fără Evan, într-un mod mic, hardcore, este ca Van Halen fără David Lee Roth. A fost diferit, a fost ceva nou, dar a fost diferit… Scott a avut focul pe care îl aveam noi toți și părea să funcționeze, iar oamenii l-au acceptat. Era grozav, se potrivea grozav, vibrația lui era grozavă. Era totul despre muzică, iubea hardcore-ul, iubea ceea ce am făceam, era foarte interesat de asta și a fost al naibii de grozav. Așa că am făcut turnee. Și am văzut mulțimile crescând și oamenii l-au acceptat pe el și numele Biohazard… marca a început să crească din nou; spectacolele au continuat să meargă din ce în ce mai bine. Așa că am considerat că e grozav și că trebuie să continuăm asta.”

Seinfeld și-a făcut ultima apariție înregistrată cu Biohazard pe albumul Reborn In Defiance din 2012, care a fost primul LP cu formația originală în ultimii 18 ani.

Graziadei este în prezent membru al trupei Powerflo, împreună cu fostul basist/chitarist Fear Factory, Christian Olde Wolbers, Sen Dog de la Cypress Hill și Rogelio Lozano de la Downset.

Proiectul solo al lui Billy, Billybio, a lansat un nou album, Leaders And Liars, în martie prin intermediul AFM Records.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*