Bodark a dezvaluit numele noului album

361 vizualizări

BODARK a dezvaluit numele noului album, care va fi lansat la inceputul lui 2016.

Follow-up-ul lui „Pot” este intitulat „UMANIAC” si face referire la dualitatea fiintei umane. Iata ce au spus trupetii despre alegerea denumirii:

„Numele discului rezuma cel mai bine mesajele tuturor pieselor de pe album. UMANIAC este o combinatie intre ‘uman’ si ‘maniac’ si reprezinta lupta dintre latura naturala, imperfecta a omului si cea obsesiva, care cauta in permanenta perfectiunea. In plus, numele subliniaza incapatanarea noastra de a crede in oameni, indiferent de natura, culoarea, nationalitatea sau religia lor”.

Albumul se adreseaza unui public mai larg, este mai experimental (contine elemente de hip-hop, beneficiaza orchestral de prezenta viorilor, a violoncelului, a pianului) si trateaza tema omului imperfect dar frumos in simplitatea lui.

Pe partea de productie, Bodark a cooptat doua nume importante ale scenei romanesti si internationale: Mihai Tivadar (MT Sound Grenoble/ Dirty Shirt) isi va asuma rolul de producator si se va ocupa si de mixaj, in timp ce Adam Whittaker (Space Ray Music) va desavarsi discul cu mixajul final si mastering.

Vali Mihnea, solistul formatiei, a descris directia noului album. Acesta va avea un sound cu precadere alternativ, spre deosebire de precedentul, care s-a axat mai mult pe rock clasic.

„Daca pe albumul precedent balanta intre alternative/rock clasic, inclina mai mult catre rock clasic, piesele noi suna mult mai alternative. Per total poate fi considerat mai “vesel”, dar avem atat piese “light” cum e “Erou”, avem si piese mai dure si energice, cum cel mai probabil va fi urmatorul nostru single.”

Cat despre piesa „Erou”, primul single extras de pe disc, aceasta beneficiaza si de un videoclip, ce poate fi vizionat mai jos. Acesta prezinta povestea induiosatoare a unei relatii perfecte in imperfectiunea ei omeneasca.

Bodark este o formatie bucuresteana, reprezentanta a unui gen inedit, care amesteca un brand personal de rock alternativ cu elemente specifice rockului clasic, pentru a da nastere unui stil original. Trupa a implinit de curand 5 ani de existenta – mai precis in data de 2 august 2015.

Formatia este compusa din Vali Mihnea – voce/bas, Eugen Dumitru – chitara, Andrei Namian – chitara si Alex Bacsei – tobe.

INTERVIU NOU CU BODARK AICI (poate fi preluat integral cu mentionarea sursei)

Conecteaza-te cu BODARK pe FACEBOOK
Site oficial BODARK
Bandcamp BODARK (noul album „Pot” integral pe streaming)

Sursa: Comunicat de presa


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*