Borknagar: videoclip nou pentru „Up North” realizat de Costin Chioreanu

Formația norvegiană de progressive black metal va lansa următorul album de studio pe 27 septembrie 2019 via Century Media. „True North” va ocupa locul cu numărul unsprezece în discografia lor, al zecelea album, „Winter Thrice”, fiind lansat în 2016.

Videoclipul oficial pentru „Up North”, al doilea single extras de pe album, a fost creat de Costin Chioreanu, căruia i s-a acordat libertate de creație atâta timp cât imaginile reprezentau versurile foarte bine.

Suntem cu adevărați impresionați de munca lui Costin, spune fondatorul și chitaristul Øystein G. Brun. Felul în care vizualul se învârte cu versurile e pur și simplu genial. E artă în adevăratul sens al cuvântului unde munca grea, pasiunea, inima și sufletul s-au combinat și au dat viață acestui eye-candy captivant.

Despre piesă, Costin spune: „Up North” mi-a furat inima încă de la prima ascultare. E probabil cea mai bună piesă cu care am lucrat vreodată, atât din punct de vedere muzical cât și liric. A fost atât de ciudat când am început să citesc versurile, m-am simțit de parcă a fost scris de cineva care mi-a studiat ultimele experiențe din viață. Nu doar asta – acum mulți ani, un shaman american nativ mi-a recomandat să urmez Steaua Nordului. Cu „Up North” m-am apropiat mai tare.

Fondatorul și chitaristul Øystein G. Brun spune că e foarte entuziasmat să împartă noul material cu fanii. „Am petrecut aproape doi ani scriind, înregistrând și producând ‘True North’ și suntem extrem de mândri de ceea ce am realizat până în momentul de față. Din partea întregii trupe, pot să spun că ne-am împins limitele muzicale, iar rădăcinile noastre s-au dus și mai adânc în lumea nordică. E cel mai divers, puternic și grandios album Borknagar de până acum, nu vă îndoiți de asta!”

Coperta și layout-ul au fost realizare de Thor Erik Dullum și Marcelo Vasco. „De la început am vrut ca acest album să aibă o copertă clară, organică, care să împrăștie frigul și esența nordică a conținutului.” De asemenea, formația a prelungit contractul cu Century Media.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*