Byron a lansat Cine sunt eu să mă opun? – noua piesă despre meditație și existențialism

byron- photo credits: Cristina Oltean
byron - photo credits: Cristina Oltean

Comunicat de presă

Pe 22 septembrie, byron, una dintre cele mai cunoscute trupe alternative rock din România, a lansat un nou single de pe următorul album de studio, efemeride. Cu versuri profunde, noua piesă byron, Cine sunt eu să mă opun, explorează tema meditației și a acceptării. Începând cu 5 octombrie, byron pleacă în turneul național de promovare a noului album, iar pe 18 noiembrie cântă la Arenele Romane din București.

Noul single poate fi ascultat pe toate platformele de streaming, iar videoclipul poate fi vizionat pe canalul Youtube al trupei.

Dan Byron, solistul trupei și compozitorul piesei, a declarat: „Cine sunt eu să mă opun? este încercarea mea de a descrie experiența meditației printr-un cântec. Contrar percepției generale, meditația nu implică un calm absolut, ci este o confruntare interioară continuă cu prezentul, trecutul și viitorul. Este un exercițiu de a fi atent și de a accepta că, oricât am vrea să credem că ne controlăm viața și că am înțeles niște lucruri, existența noastră rămâne un miracol misterios și incontrolabil, în fața căruia nu putem rezista.

Piesa deschide albumul efemeride, ce urmează să fie lansat oficial, pe toate rețelele de streaming,  pe 6 octombrie. Albumul este o colecție de conversații pe care nu le purtăm, o privire directă în ochii omului din oglindă. Pe parcursul celor 10 piese, byron poartă ascultătorii într-o călătorie prin universul complex al gândurilor și trăirilor de zi cu zi, al anxietăților și întrebărilor existențiale, toate împletite subtil cu un fir de speranță și unul de distors. efemeride va beneficia de un turneu național de promovare și va fi disponibil atât în format digital cât și în format fizic, pe suport de CD și vinil. 

Formația byron cântă rock cu influențe diverse. S-a înființat în 2006 și a lansat de atunci 7 albume de studio și trei DVD-uri live. Membrii trupei sunt obișnuiți să cânte atât pe scene mari de festival, în fața a mii de spectatori, cât și wireless, neamplificat, pentru o mână de oameni. Au filmat un concert în Salina Turda (la 100 de metri adâncime) pentru că era o provocare de neratat și au compus coloana sonoră pentru un serial original HBO România. Din când în când fac concerte de improvizație 100% (seria Impromptu) și în decembrie 2014 au filmat la Teatrul Național din Cluj concertul „Electric Marching Band” cu o fanfară militară și un cor de elevi, a cărui lansare pe DVD a fost susținută printr-un scurt turneu de proiecții în cinematografe. Apoi a urmat albumul Eternal Return, care a fost înregistrat în High Resolution la Dublin, în celebrele studiouri Windmill Lane și masterizat la Londra, la Abbey Road.

La sfârșitul lui 2019, byron au lansat albumul nouă, compus în totalitate în limba română. nouă este un album despre noi, despre România, dedicat nouă. Un carusel muzical cu 12 piese despre emigranți, dar și despre noi, cei rămași acasă. Un album despre inconștientul colectiv, despre tăceri și mersul nostru zilnic pe ață.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*