Chitaristul Entombed, Alex Hellid, lansează o nouă trupă, Fredlos

Fredlos band dec 2022
Fredlos band dec 2022

Fredlos, noua trupă din Stockholm, Suedia, cu chitaristul Entombed, Alex Hellid, va lansa albumul de debut omonim pe 10 februarie 2023 prin Threeman Recordings, Fredlös Produktion și Sound Pollution.

Fredlos s-a reunit în primăvara anului 2021, înviind din cenușa aventurilor muzicale anterioare, cu sediul în țara din jurul Norrtälje, la nord-est de Stockholm. Uniți de un simț profund al rădăcinilor lor istorice și de o dragoste pentru sunetele întunecate, ei creează un peisaj cu adevărat epic, combinând chitare grele cu instrumente tradiționale și nevoia de a raporta istoria fidelă la fapte. Rezultatul este un sunet melodic, dar fără efort, în care ascultătorul poate supraviețui și prospera în întuneric.

Fredlös conține nouă melodii întunecate, grele și intense. Din punct de vedere liric, albumul este o călătorie prin Evul Mediu târziu. Sunt relatate evenimentele istorice din perspectiva oamenilor de rând. Din punct de vedere muzical, este un tur de forță care sfidează orice descriere. Albumul împletește câteva teme de metal, rock, folk și muzică tradițională într-o tapiserie bogată și variată.

Fredlös track listing:
01. Våt Varm Jord
02. Otto
03. Farsot
04. Missväxt
05. Fredlös
06. Uppror
07. Undergång
08. Deus
09. Requiem
Fredlos a lansat deja două single-uri, Farsot și Våt Varm Jord. Cel din urmă este descris ca fiind „șapte minute și 22 de secunde de muzică grea învolburată, dinamică și frumoasă, care introduce primul capitol din Fredlos, în care ești implorat să respingi lumina și să îmbrățișezi solul cald, umed.”
Hellid și Lars-Göran „LG” Petrov de la Entombed au fost implicați într-o luptă juridică pentru numele Entombed timp de câțiva ani înainte de moartea cântărețului în martie 2021, după o luptă cu cancerul căilor biliare. Avea 49 de ani.

Fredlos debut album
Fredlos debut album

Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*