Christmas Rock Fest, ziua 2 / 16.12.2013, The Silver Church Club, Bucuresti

616 vizualizări
Evenimentul nascut din initiativa Phoenix Entertainment a continuat cu cea de-a doua parte in care am avut placerea de a asculta o trupa ce abia se infiintase plus un grup romanesc ce nu mai are nevoie de nicio prezentare. Este vorba despre Mike Terrana Band, un trio format in vara acestui an din care mai fac parte, pe langa carismaticul baterist ce da numele formatiei, Fabri Kiarelli responsabil cu chitara si vocea si Alberto Bollati insarcinat cu basul si backing vocals alaturi de un Trooper in aceeasi componenta pe care o cunoastem cu totii.
 
Despre cei din urma nu-mi permit sa spun mare lucru pentru ca am ajuns la scurt timp dupa finalul recitalului din motive ce nu au depins de subsemnatul. Asa cum majoritatea trupetilor romani au un job pe langa munca de artist, asa si noi, bugetarii, lucram pentru o zi de maine mai rasarita iar cele trei zile libere din preajma sarbatorilor dictate de guvernul Ponta trebuie cumva recuperate… ori sambata, ori program prelungit. Corelat si cu decalarea programului concertului (Mike Terrana and Co. trebuiau sa inceapa la 22:00, nu la 21:30) realizez ca nu-mi ramane de vazut decat ultima formatie. Luand putin pulsul de la fata locului am inteles faptul ca Trooper a avut un show inchegat exact cum se intampla de fiecare data si un setlist mai lung decat cel de la Scorpions, atat cu piese mai vechi, cat si cu piese de pe ultimul album „Atmosfera” culminand cu interventia celor trei pe un jam session la „Smoke On The Water”.
 
Cu toate ca fenomenul a beneficiat de destul de multa promovare, audienta a fost din nou scazuta si a numarat numai cateva zeci de persoane. Sa fie de vina depresia toamna-iarna, frigul de afara, saturatia de atatea concerte sau pur si simplu comoditatea? Trag un semnal de alarma cu aceasta ocazie asupra ideii ca daca nu ne aratam interesati vizavi de aceste manifestatii vom ajunge iar in perioada de la inceputul anilor 2000 cand concertele cu trupe straine erau un lux.
 
Usor usor se pun la punct instrumentele pe scena si incepe prestatia lui Mike Terrana si prietenii lui cu un intro salbatic la tobe ce avea sa prevesteasca un calup de rock and roll de la ei de acasa conturat cu influente heavy metal si cu un puternic mesaj pozitiv. Nu-mi amintesc cand sa fi fost probleme cu sunetul in Silver Church si asta pentru ca nu ai cum sa-ti amintesti ceva ce nu s-a intamplat, tehnicul prezent asigurandu-se ca totul merge uns. Prima piesa din repertoriu este „One Way” ce beneficiaza si de un videoclip foarte marfa ce poate fi vizionat AICI in care remarcam in primul rand calitatile vocale ale lui Fabri fiind in acelasi timp un chitarist carismatic extrem de priceput. 
 
Look-ul solistului aduce aminte usor de Tommy Lee de la mult mai cunoscutii Motley Crue punctand din plin la capitolul prezenta scenica. Acesta este succedat la voce de celalalt membru Alberto pe mai multe melodii proprii ce vor fi lansate in primavara anului viitor urmand a fi promovate printr-o serie de concerte in Europa si America de Sud. Urmeaza randul lui Mike sa se dea in spectacol in stilul caracteristic pe „Let It All Go” manuind betele precum un circar cu bilele. Cadrul placut este umplut cu o suma de glume pline cu sarcasm nevinovat intre baterist si basist ce aduce deliciul publicului prezent, un public care suplineste cu brio absenta celorlalti.
 
Din punct de vedere tehnic, Terrana nu este un baterist foarte complex insa prinde bine in Romania daca tinem cont de succesul inregistrat in concertul cu Tarja Turunen de la Sala Palatului din luna mai. Asteptam sa vedem si cealalta latura a lui in gigul ce il omagiaza pe Michael Jackson din 16 aprilie 2014 ce se va desfasura in acelasi decor intim. In continuare este pus in scena coverul semnat Van Halen „You Really Got Me” si „Hold On” care va deveni cu siguranta un slagar marca inregistrata sunand atat de fain incat iti reda speranta ca maine va fi mai bine.
Intre „All Around The World” si „Showdown” se intercaleaza si o mostra de Frank Sinatra prin „I Love You” cu misiunea de a atinge cat mai multe genuri muzicale varianta old school. „You Romaniacs never go tired… This is our first show ever! We are gonna be back with some blues… Next thing you know we will gonna play Lady Gaga!” rosteste plin de amuzament liderul trupei dupa care da drumul bisului cu trei coveruri celebre in urmatoarea ordine: „Highway To Hell” (AC/DC), „I Wanna Rock And Roll All Night” (Kiss) si „Smoke On The Water” (Deep Purple). N-am fost niciodata impotriva interpretarii pieselor altor artisti ce au facut istorie atat timp cat vii cu o noutate in maniera proprie pentru ca vechiul fan va asculta tot varianta originala si sunt sigur ca e capabil sa accepte si o alta abordare.
 
Spectacolul se incheie ceva mai devreme decat fusese anuntat initial in uralele oamenilor care stiu sa intretina atmosfera incendiara si sa convinga artistii de ce sunt in stare primind promisiunea unui nou concert in viitorul apropiat. Laud pe aceasta cale initiativa organizatorilor de a indulci acest sfarsit de an si astept cu nerabdare Metal All Stars, o demonstratie de metal de cea mai buna calitate ce nu trebuie ratata. Pana atunci propun sa ne reincarcam bateriile alaturi de cei dragi si de muzica buna!

Foto: Mike Terrana Facebook


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*