Concert Behemoth anulat din cauza „deciziilor politice”

233 vizualizări

Lucrurile se complica pentru polonezii de la BEHEMOTH: un concert pe care trupa trebuia sa il sustina in Poznan s-a anulat.

Formatia avea programat un concert special la Universitatea de Medicina din Poznan, Polonia. Acesta a fost anulat dupa ce trupa a primit o scrisoare de la promoter in care ii anunta ca evenimentul a fost anulat din cauza „unei probleme legate de siguranta studentilor si a municitorilor din campus”.

Behemoth a emis un scurt comunicat: „Este fara indoiala o decizie politica. Nu este prima abolire impotriva artistilor nationali. Poznan, in loc sa devina un centru cultural, incepe sa semene cu Rusia”.

Trupa a mai declarat ca s-a incalcat un principiu inscris in Constitutia poloneza. Mai exact, a fost incalcat articolul 73, care subliniaza faptul ca statul polonez trebuie sa garanteze libertatea artistica si dezvoltarea stiintifica si, de asemenea, accesul gratuit la bunurile culturale.

Recent, intr-un interviu pentru MetalBlast, Nergal a marturisit: „Acest album [The Satanist] ne-a deschis multe porti, dar ne-a inchis si altele. Puteti sa va asteptati de la multe din partea noastra. Lucrurile pot merge in oricare alta directie. Se poate sa nu mai existe un viitor material”.

„Suntem incantati de drum pana acum. Este o peripetie interesanta – dar nu stiu unde ne va duce. Am putea nimeri intr-un sfarsit, si apoi sa anuntam finalul”.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*