Cristi Minculescu dezmite zvonurile: nu va reveni la Iris

266 vizualizări

Pentru eliminarea unei confuzii pe cale sa se propage din cauza dorintei de senzational sau, pur si simplu, a amatorismului unor asa zisi “jurnalisti online”, Fundatia Culturala Phoenix, in calitate de reprezentant al artistului Cristi Minculescu, este imputernicita sa comunice presei urmatoarele :

Cristi Minculescu nu va mai canta impreuna cu fostii sai colegi din formula actuala a trupei Iris decat intr-o ocazie speciala, in eventualitatea in care o asemenea ocazie ar aparea (de genul aniversarea a 40 de ani de activitate) si el ar fi invitat sa participe.

La un an de la plecarea sa din trupa Iris, Cristi Minculescu a fost intrebat de Lucian Boariu intr-o emisiune a Rock Fm ce sanse ar avea o reuniune Iris si in ce conditii s-ar putea produce aceasta reunire. Iar Cristi a raspuns: “Sa dea Dumnezeu ca ei sa ajunga la aniversare, la 40 de ani si atunci e o datorie morala sa ma duc; totusi eu am facut cu ei niste lucruri minunate, am avut 120.000 de oameni in 5 spectacole aniversare si astea nu se uita. Poate exista o reuniune, dar numai in cadrul unui spectacol de magnitudine foarte mare, care sa insemne ceva emotional, mai ales pentru public.”

O avalansa de citari trunchiate aparute pe diverse site-uri a putut crea impresia ca solistul isi doreste sa revina la Iris. Interpretarea corecta a declaratiei de mai sus este aceea ca el nu ar exclude o reuniune ocazionala, realizata in conditii speciale, dar aceasta reuniune ar avea caracter de unicitate, nici vorba de o « revenire », asa cum in mod eronat si abuziv au prezentat unii « jurnalisti ».

Dupa cum s-a demonstrat in timp, Cristi Minculescu este un artist deschis, care nu refuza colaborarile, uneori suprinzatoare pentru public. Daca e sa ne referim numai la ultimul an, el a avut featuring-uri interesante, de la Paula Seling la Guess Who. Pe de alta parte, daca e vorba de o reunire, se poate spune ca ea s-a produs deja, prin re-gasirea lui Cristi Minculescu cu Nutu Olteanu, cel care a fondat trupa si i-a dat numele de Iris si alaturi de care Cristi a cunoscut gloria deplina. Prestatiile lor scenice din ultima vreme, alaturi de doi muzicieni suedezi (Ken Sundberg si Anders Diephuis) demonstreaza un profesionalism desavarsit si o energie debordanta, in cel mai autentic spirit rock.

Dupa turneul de 7 concerte din aceasta luna, in octombrie Cristi si Nutu vor lucra piese noi, care urmeaza sa fie defintivate impreuna cu o echipa de producatori din Suedia, urmand ca in noiembrie si decembrie sa revina in Romania pentru o noua serie de concerte.

Mai jos – 2 link-uri cu secvente din concertul sustinut recent la Clubul Tribute din Bucuresti de Cristi Minculescu & Nutu Olteanu Supergrup:

Sursa: Comunicat de presa


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*